• Hviezdoslavov Kubín - II. a III. kategória
          • Hviezdoslavov Kubín - II. a III. kategória

          • Do galérie Hviezdoslavov Kubín - II. a III. kategória boli pridané fotografie.

            Nabrúsme si hrdielka! To bolo ústredné heslo všetkých interpretov poézie a prózy na druhom stupni našej školy, čo sa chystali po výbornom zvládnutí triedneho kola, na celoškolské. Konalo sa dňa 27. februára 2019. Súťažilo sa v dvoch kategóriách (II. kategórii – 5. a 6. ročník a III. kategórii - 7. a 9. ročník).

            II. kategória – poézia

            1. miesto – Andrea Fedorová
            2. miesto – Katarína Mačičáková
            3. miesto – Melánia Bočkaiová

            II. kategória – próza

            1. miesto – Viktória Olšavská
            2. miesto – Angelika Strišovská
            3. miesto – Veronika Ziburová, Patrik Pataky

            III. kategória – poézia

            1. miesto – Michaela Kaňuková
            2. miesto – Olívia Staviarska
            3. miesto – Lívia Koščáková

            III. kategória – próza

            1. miesto – Michaela Fudalyová
            2. miesto – Emma Nebusová
            3. miesto – Anna Nebusová

            Všetci úspešní recitátori si odniesli pestré ceny nielen za odvahu, ale hlavne za kvalitné podanie ukážky. Spokojní boli všetci, veď sme mali akoby malé školské divadielko, na ktoré sa z veľkého obrazu interaktívnej tabule usmieval „pán Hviezdoslav“.

            PaedDr. Ľudovít Gumulák

             

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • Do galérie Lyžiarsky výcvik boli pridané fotografie.

            Pre niekoho bol pondelok 11.2.2019 obyčajný pondelok, no pre siedmakov, ôsmakov a pár deviatakov to bol začiatok dlho očakávaného lyžiarskeho výcviku. Ráno všetci stáli pred školou s nabalenými ruksakmi a lyžami a čakali na autobus. Cesta do lyžiarskeho strediska SKI Strachan v Ždiari ubehla rýchlo. Lyžovalo sa celý týždeň. Počasie nám prialo, slniečko dokázalo vyčariť úsmev každému lyžiarovi na svahu. V dobrom spomíname na desiaty a veľmi chutné obedy, na ktorých by sme si ešte radi pochutnali. Ani sme nezbadali ako rýchlo nám ubehlo tých päť dní a už tu bol piatok. Lyžiarske stredisko SKI Strachan sa s nami rozlúčilo krásnym počasím, my sme sa lúčili so svahom a celým lyžiarskym výcvikom. Domov sme si všetci odniesli veľa pekných spomienok a nezabudnuteľných zážitkov.

            PaedDr. Ľudovít  Gumulák

        • Miss bábika - obvodné kolo
          • Miss bábika - obvodné kolo

          • Do galérie Miss bábika - obvodné kolo boli pridané fotografie.

            Mesto Spišská Belá v spolupráci s Centrom voľného času vyhlásilo obvodovú súťaž „MISS BÁBIKA“. Účelom súťaže je udržiavanie ľudových tradícií a podporovanie mladých talentov. Aj dievčatá z našej školy sa s radosťou zúčastnili tejto súťaže, ktorá sa konala v bývalej kinosále nášho mesta dňa 14. 2. 2019. V silnej konkurencii sa našim dievčatám podarilo získať až dve miesta. Dievčatá sa predviedli v spievaní uspávanky a ľudovej piesne.

            V 3. kategórii  (žiačky 2. ročníka) získala Saška Lenďáková 2. miesto a Sofia Chovaňáková 1. miesto. Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme.

            Mgr. K. Čížiková

        • Karneval
          • Karneval

          • Do galérie Karneval boli pridané fotografie.

            K fašiangovému obdobiu neodmysliteľne patria plesy, zábavy a karnevaly. Aj naši žiaci si opať pripravili rôzne masky a kostými a predviedli sa v celej svoje kráse. O zábavu a hudbu sa postarali žiaci ôsmeho ročníka. Kým porota vyberala tie najkrajšie masky, žiaci sa zabávali tancom. Telocvičňou sa ozýval spev a smiech. Na parkete sa predvádzali princezné, piráti, policajti, kúzelníci, šašovia, roboti, zvieratká, ale aj netradičné masky - medúza, horalka, popcorn, Kleopatra, slniečko, rubíková kocka, pávia žena, muchotrávky, mimoni, lego kocka, domino kocka, cukríky tic-tac a mnohé iné. 

            Nápadité a vlstnoručne vyrobené masky boli ocenené vecnými cenami.

            Odmenou pre všetkých bola sladká odmena a potlesk.

        • Geografická olympiáda - okresné kolo
          • Geografická olympiáda - okresné kolo

          • 7.2.2019 sa najúspešnejší žiaci piateho a siedmeho ročníka zúčastnili okresného kola geografickej olympiády na ZŚ s MŠ Nižná brána v Kežmarku. Samuel Pločšica, žiak 5.B triedy sa stal vo svojej kategórii G úspešným riešiteľom olympiády, podobne ako Dominika Halčinová, žiačka 7.A triedy - kategória F. Lenka Selepová zo 7.A triedy získala prekrásne 1. miesto, čím sa stala najúspešnejšou riešiteľkou geografickej olympiády v okrese za svoju kategóriu a postupuje do krajského kola, ktoré sa uskutoční 11.4.2019 v Prešove. Všetkým žiakom blahoželáme k úspechu a Lenke želáme veľa šťastia do krajského kola. Veríme, že bude našu školu aj naďalej úspešne reprezentovať.

            Mgr. J. Šavelová

        • Miss Bábika - školské kolo
          • Miss Bábika - školské kolo

          • Do galérie Miss Bábika - školské kolo boli pridané fotografie.

            Žiačky prvého a druhého ročníka súťažili v kráse speváckeho prejavu. Na súťaži Miss bábika spievali dve ľudové piesne. Predviedli aj svoju šikovnosť pri uspávaní bábiky. V prvej kategórii zvíťazila Adelka Habiňáková z 1. B a v druhej, Saška Lenďáková z 2. A, ktoré postupujú do obvodného kola. Ich krásny spev si môžete vypočuť 14. 2. v kinosále mesta.

            Mgr. D. Sekeráková

        • Čo sme zažili v školskom klube v prvom polroku
          • Čo sme zažili v školskom klube v prvom polroku

          • Do galérie Čo sme zažili v školskom klube v prvom polroku boli pridané fotografie.

            V školskom klube detí sme si prvý polrok tohto školského roku poriadne užili. Pekné slnečné dni sme strávili na ihriskách či dlhších prechádzkach, v školskej jedálni sme si každý deň pochutili na dobrom jedle a zvyšný čas sme využili na rôzne hry a iné zaujímavé aktivity. Taktiež sme si vždy niečo pekné vyrobili, niečo nové sa naučili a napísali domáce úlohy.

            Veríme, že aj v druhom polroku v školskom klube detí zažijeme veľa krásnych  a veselých chvíľ.

            Vychovávateľky ŠKD