• Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

             

            otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční vo štvrtok 2.9.2021 o 9:00 hod.

            Z dôvodu opatrení COVID-19 sa slávnostné otvorenie nového školského roka uskutoční  formou slávnostnej triednickej hodiny v jednotlivých triedach.

            Slávnostné otvorenie šk. roka 2021/2022 prebehne nasledovne:

             

            • žiaci 2. až 9. ročníka o 09:00 hod. vo svojich triedach (bez prítomnosti zákonných zástupcov), žiaci musia so sebou priniesť tlačivo Vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka (Príloha 1), tlačivo si môžu vyzdvihnúť aj na vrátnici v hlavnej budove školy 31.8.2021 od 8:00 – 15:00 hod. a odovzdajú ho triednemu učiteľovi
            • žiaci prvého ročníka o 09:00 hod. na školskom dvore, kde si vypočujú príhovor riaditeľa školy a následne si ich pani učiteľky prevezmú do svojich tried.  Žiaka môže v budove školy sprevádzať len jeden zákonný zástupca, ktorý musí mať na tvári ochranné rúško a odovzdá pri vstupe do budovy školy tlačivo Vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka (Príloha 1) a Písomné vyhlásenie návštevníka o bezpríznakovosti (Príloha 2) – obe tlačivá si môžete vyzdvihnúť aj na vrátnici v hlavnej budove školy 31.8.2021 od 8:00 – 15:00 hod.

            Nakoľko je situácia ohľadne COVID-19 stále aktuálna, prosíme rodičov, aby rešpektovali nižšie uvedené pokyny:

            1. žiaci vstupujú do budovy školy a pohybujú sa v nej s ochranným rúškom,

            2. striktne dodržiavajú hygienické opatrenia v budove školy,

            3. pri vstupe do budovy sa vykonáva ranný filter (dezinfekcia rúk, meranie teploty),

            4. rodičia zabezpečia denne pre dieťa dve rúška a jednorazové papierové vreckovky,

            5. pri každom prerušení dochádzky žiaka v trvaní viac ako 3 dní, vrátane víkendov a sviatkov, rodič prekladá Vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka (Príloha 1),

            6. každý návštevník, ktorý vstupuje do budovy školy so súhlasom riaditeľa musí predložiť Písomné vyhlásenie návštevníka o bezpríznakovosti (Príloha 2),

            7. Ak má dieťa (žiak) potvrdené ochorenie na COVID-19, alebo podozrenie na COVID-19, rodič bezodkladne informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy. Taktiež nahlási karanténu dieťaťa.

            8. Výnimku z karantény v prípade výskytu osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19 v triede môže za žiaka oznámiť rodič predložením Oznámenia o výnimke z karantény (Príloha 3).

             

            Ďakujeme za pochopenie.

             

                                                                                                                                    Vedenie školy

          • OZNAM ŠKD

          • V dňoch 31.8.2021 od 11:00 do 13:00 (utorok) a 2.9.2021 od 10:00 do 12:00 (štvrtok) bude prebiehať zápis žiakov do školského klubu detí (ŠKD).

            Odporúčame rodičom stiahnuť si Žiadosť o prijatie dieťaťa do ŠKD (Príloha 1), vyplniť ho doma a priniesť do školy. Zápisný lístok si môžete vyzdvihnúť aj osobne u našich vychovávateliek v uvedených dňoch. Prosíme rodičov dodržiavať epidemiologické opatrenia. Pri vstupe do školy musia vyplniť a odovzdať pani vychovávateľke Čestné vyhlásenie návštevníka o bezpríznakovosti (Príloha 2). ĎAKUJEME.

            Činnosť ŠKD začína 3.9.2021.

            Cena za ŠKD ostáva nezmenená - 5 eur/mesiac (20 eur za 1. polrok, 30 eur za 2. polrok).

                                                                                                                    

                                                                                                                                  Vedenie školy


          • Testovanie PCR kloktacími testami 3.9.2021

          • V piatok 3. septembra sa od 8:00 do 10:00 hod. uskutoční testovanie žiakov pomocou kloktacích testov. Prihlásení žiaci dostanú vo štvrtok 2.9.2021 od svojho triedneho učiteľa tlačivo Formulár k odberu vzorky a k vyšetreniu kloktacím testom formou PCR na COVID-19, ktorý rodičia vyplnia, podpíšu a následne ich žiaci prinesú v piatok 3.9.2021 do školy a odovzdajú administrátorovi pri kloktaní.

            Kloktací test je jednoduchý, bezpečný a bezbolestný. Vzorky sú odoberané formou výplachu ústnej dutiny žiaka fyziologickým roztokom alebo čistou vodou bez prítomnosti zdravotníckeho personálu, len pod dohľadom osoby, ktorá vykoná dozor pri odbere vzorky.

            Odobraté vzorky zozbiera zo školy poskytovateľ služby, ktorý ich vyhodnotí PCR testom a výsledok testu doručí zákonnému zástupcovi žiaka cez SMS alebo e-mail. Vzorky sa vyhodnocujú v akreditovanom laboratóriu. Výhodou kloktacích testov je omnoho presnejšia alebo citlivejšia detekcia prítomnosti vírusu SARS-CoV-2 v porovnaní s antigénovými testami.

          • OZNAM pre stravníkov v školskej jedálni

          • Stravovanie detí počas školopovinnej dochádzky je veľmi dôležité. Nakoľko sa  vyvíjajú, ich stravovanie si vyžaduje určitú pestrosť a vyváženosť.  Strava má byť plnohodnotná, bohatá na bielkoviny, vlákninu, vitamíny, musí spĺňať energetické a nutričné hodnoty. Deti, ktoré sa stravujú v našej školskej jedálni sú zapojené do projektu Školské mlieko, ktoré je podporované Európskou úniou. Snažíme sa zvykať detí na rozmanitú stravu, hlavne aby konzumovali dostatok mlieka a mliečnych výrobkov, zeleniny a ovocia, aby sme bojovali spolu s nimi proti obezite.

            Spôsob prihlásenia sa na stravu:

            Všetci stravníci musia vyplniť a podpísať záväznú prihlášku (Príloha). Prihlášku podáva zákonný zástupca žiaka vedúcej jedálne v pracovných dňoch od 7:30 do 14:00 hod., dieťa sa samo nemôže prihlásiť.

            Spôsob platby stravného:

            Poplatok za stravu je potrebné uhradiť od 10. do 20. dňa v mesiaci. Platbu je možné zrealizovať:

            • v hotovosti
            • platobným príkazom cez banku – č. účtu: IBAN: SK30 0200 0000 0016 3548 5755
            • cez internet banking – č. účtu: SK30 0200 0000 0016 3548 5755

            Pri platení prevodom cez účet uviesť v poznámke meno, u súrodencov uviesť sumu spolu.

            Stravná jednotka:

            Žiaci:  I. stupeň: 1,15 € x 20 dní = 23 €   +   6 € /mesačná réžia/ =  Spolu: 29 €

                       II. stupeň: 1,23 € x 20 dní = 24,60 €   +   6 € /mesačná réžia/ = Spolu: 30,60 €

            Od 1. septembra 2021 sa poskytuje štátna dotácia vo výške 1,30 €, nárok na ňu majú deti, ktorých rodičia sú v hmotnej núdzi a tí, ktorých rodičia nepoberajú daňový bonus.

            Stravné je potrebné uhradiť mesiac vopred!

            Odhlásenie stravy:

            Stravníci sa môžu odhlásiť z obeda do 7:30 hod na tel. čísle 052/4591378, 0911/893796 alebo na e-mailovej adrese: nebusovabozena@gmail.com

            Za neodobratú a včas neodhlásenú stravu sa finančná náhrada neposkytuje.

            Všetci stravníci musia aj v jedálni a jej blízkosti dodržiavať platný školský poriadok. V prípade nevhodného správania sa je možné stravníka zo stravovania vylúčiť. Zároveň musia všetci stravníci dodržiavať platné epidemiologické opatrenia!!!

            Strava sa začne podávať v piatok 3. septembra 2021.

             

          • Zisťovanie záujmu o testovanie žiakov na začiatku a počas školského roka 2021/2022

          • Milí rodičia,

            blíži sa nám začiatok školského roka a sním spojené nové nariadenia z MŠVVaŠ SR k nástupu žiakov do škôl. Preto Vám chceme dať do pozornosti aktuálne informácie, ktoré sa môžu podľa epidemiologickej situácie meniť. V najbližších dňoch Vás budú kontaktovať triedni učitelia (príp. ich môžete kontaktovať aj Vy), aby zistili Váš záujem o:

            1. PCR kloktacie testy – testovanie na školách (možnosť testovať sa PCR kloktacími testami bude dostupná len na začiatku školského roka, môžu ho absolvovať všetci žiaci – aj zaočkovaní, aj tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19).

            2. Domáce samotestovanie AG testami (25 ks testov/žiak) – dobrovoľné samotestovanie v domácom prostredí (môžu ho absolvovať všetci žiaci – aj zaočkovaní, aj tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19).

            Rodičia sa môžu rozhodnúť aj pre obe možnosti, je to dobrovoľné. Testovanie žiakov nie je podmienkou ich nástupu do školy. Avšak v záujme zachovania zdravia a bezpečnosti žiakov a zamestnancov nám ministerstvo dôrazne odporúča pri nástupe do školy a školského zariadenia absolvovať testovanie na ochorenie COVID-19. Veríme, že je to v záujme nás všetkých.

            Je nevyhnutné vyjadriť sa k spomínaným testom najneskôr do 24.08.2021 do 15:00 hod. z dôvodu ich objednania (termíny sú záväzné)!!!

            Ďakujeme za pochopenie. A prajeme si bezproblémový začiatok školského roka...:).

            Bližšie informácie nájdete pod textom kliknutím na link.

            Vedenie školy