• Riaditeľské voľno

          • Milí rodičia,

            riaditeľ ZŠ M. R. Štefánika so súhlasom zriaďovateľa a podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje 1. marca 2022 (utorok) riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov (odstraňovanie poruchy na vodovode, prerušená dodávka vody v celom meste - nebude možné pripravovať stravu v školskej jedálni a z hygienických dôvodov nie je možné zabezpečiť epidemicky nezávadné opatrenia po používaní toaliet v škole).

            Všetci žiaci sú v ten deň automaticky odhlásení z obeda.

            Nástup do školy bude v stredu 2. marca 2022.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Nástup do školy po jarných prázdninách 28.2.2022

          • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v ZŠ M. R. Štefánika, Spišská Belá pre školský rok 2021/2022 v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19 v SR, aktualizácia k 25. 2. 2022

             

            Dňa 28. februára 2022 (pondelok) nastupujú žiaci na prezenčné vyučovanie. Prevádzka školy bude zabezpečená v súlade s pravidlami Školského semaforu.

            Pripomíname, že pred vstupom do školy sú žiaci povinní odovzdať „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (ideálne vyplniť elektronicky cez EduPage).

            Prosíme rodičov, ktorí prevzali Ag-samotesty, aby svoje deti otestovali a prostredníctvom EduPage oznámili výsledok testu.

            Pravidlá školského semaforu v skratke:

            Bezpríznakovosť:

            Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov, sviatkov a prázdnin) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka“ (Príloha č. 1) ideálne cez Edupage. Žiak s príznakmi musí zostať doma.

            Domáce samotestovanie:

            Zákonný zástupca každého žiaka, ktorý obdržal Ag samotesty na COVID-19, je povinný ich použitie hlásiť škole (ideálne cez Edupage). Samotestovanie odporúčame v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy. V prípade pozitívneho výsledku žiak ostáva doma a rodič kontaktuje detského lekára a oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu.

            Prerušovanie vyučovania v triedach:

            Ak sa v škole vyskytne žiak, alebo pedagogický/odborný zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, žiaci a pedagogickí/odborní zamestnanci, ktorí s ním boli v úzkom kontakte nejdú do karantény pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Títo žiaci musia mať 10 dní od kontaktu s pozitívnym  prekryté horné dýchacie cesty rúškom, dôrazne odporúčame však respirátor FFP2. Pre pedagogických a odborných zamestnancov platí respirátor FFP2.

            Osoba pozitívna na COVID-19 v domácnosti:

            Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, daný žiak zostáva v karanténe. Dĺžka karantény je 5 dní od kontaktu s pozitívnym, pokiaľ sa počas posledných 24  hodín  nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov. Po ukončení karantény tieto osoby musia mať v škole  horné dýchacie cesty 5 dní prekryté respirátorom FFP2. Trieda, ktorú žiak navštevuje, pokračuje v prezenčnej výučbe.

            Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (napr. matka, otec, súrodenec žiaka kvôli úzkemu kontaktu s pozitívnym), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u tejto osoby nepotvrdí COVID-19.

            Výnimky z karantény:

            Výnimku z karantény v prípade úzkeho kontaktu žiaka/zamestnanca s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 si môžu mimo školy uplatniť:

            • tí, ktorí prekonali ochorenie COVID19 za posledných 180 dní na základe pozitívneho výsledku PCR testu
            • kompletne zaočkovaní, alebo kompletne zaočkovaní s posilňujúcou (booster) dávkou

            Individuálna izolácia:

            Je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24  hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2.

            Ospravedlnenie dochádzky:

            Rodič môže ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí rodič predložiť „Potvrdenie od lekára“, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení.

            OČR:

            Rodič má nárok na OČR, ak riaditeľ školy, alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

            Prekrytie horných dýchacích ciest ak žiak nebol v kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19 :

            Ruší sa povinnosť nosenia rúšok v triedach, naďalej však platí povinnosť nosiť ich v spoločných priestoroch (odporúčame rúško nahradiť respirátorom FFP2).

             

            Vedenie školy

             

          • Valentínske potešenie - odozva

          • Láska dáva srdcu krídla anjela. Roztančí dušu a nikdy jej nie je  priveľa. Je darom do neba aj z neba a všetkým nám ju veľmi treba! Lásku daruj každý deň, možno splníš iným sen!“ 

            Deň Svätého Valentína patrí k najobľúbenejším sviatkom v roku a patrí všetkým  zamilovaným. Žiaci z 3. B a 4. A triedy vytvorili na hodinách výtvarnej výchovy Valentínky. Chceli sme tak potešiť srdiečka seniorom a našim známym a aby to nebolo len o partnerskej láske ale aj láske k našim blízkym osobám. Preto nezabúdajme, že každý deň môžete potešiť svojich blízkych nielen na Valentína! 

            Sme veľmi radi, že sme mohli potešiť aj takýmto spôsobom a uctiť si našich starkých                      a blízkych, ktorých si vážime a máme radi.                                                                                                  

            Citujeme aspoň niekoľko spätných väzieb, ktoré nás zahriali pri srdiečku a neskutočne si ich vážime:

            „V mene našich seniorov Zariadenia pre seniorov a ZOS Kežmarok Vám veľmipekne ďakujeme za Valentínske pozdravy. Seniori ZPS a ZOS Kežmarok“

             

            „Srdečne Vás pozdravujeme a   ďakujme krásne za Valentínske srdiečka pre našich klientov. Veľmi sa potešili, že ste na nich opäť mysleli, vyčarili ste im úsmev na tvári. Posielame zopár fotiek a prajeme všetko dobré. Mgr. Katarína Harčariková, riaditeľka zariadenia – Domov dôchodcov Poproč“.

             

            „Mockrát Vám ďakujem za Vaše milé Valentínske blahoželanie. Súčasne mi prosím dovoľte zaželať Vám aj všetkým Vašim milým deťom. Krásneho Valentínka a veľa úprimnej lásky.... ktorú si istotne všetci plným právom zaslúžite za to, že robíte ľuďom v živote - radosť.

            doc. ing. Boris Ďurkech, CSc., Akadámia ozbrojených síl generála M. R. Štefánika, Liptovský Mikuláš 

             

             

            Žiaci 3. B a triedna učiteľka PhDr. P. Džerengová

            Žiaci 4. A a triedna učiteľka Mgr. B. Gotzmannová

             

          • Karneval 🤡👻🤖

          • Fašiangové obdobie si naša škola spríjemnila karnevalom. Každá trieda ožila čarodejnicami, pirátmi, princeznami, rôznymi zvieratkami, ale objavil sa aj spiderman, batman a iné fantastické rozprávkové bytosti. Všetky deti boli odmenené sladkosťami a tie najkrajšie masky aj vecnými cenami. 

             

            Za 1. stupeň K. Čížiková

          • Miss bábika

          • 18. februára 2022 sa v kinosále MsÚ uskutočnila detská súťaž v speve uspávanky a ľudovej piesne „MISS BÁBIKA“, ktorú pripravilo Mesto Spišská Belá. Účelom tejto súťaže je udržiavanie ľudových tradícií, rozvíjanie lásky k folklóru regiónu a podporovanie mladých talentov v oblasti spevu. Veľmi nás teší, že nám naše prváčky Terezka Bočkajová a Esterka Paľko vybojovali krásne 1. a 2. miesto. Srdečne im blahoželáme. 

          • 3. miesto v 10. edícii grantovej výzve "Vy rozhodujete, my pomáhame"

          • Náš projekt  "Dom bez kníh je ako dom bez okien" zapojený do programu „Vy rozhodujete, my pomáhame“ programu Tesco, vyhral 3. miesto v hlasovaní zákazníkov v našom regióne a získal podporu 300 eur!

            Do programu sa zapojilo vyše 374 žiadostí a Tesco prerozdelilo medzi 231 víťazov finančné prostriedky vo výške 182 400 eur, z toho 169 400 pre projekty, za ktoré sa hlasovalo v obchodoch a 13 000 v zamestnaneckom hlasovaní. Zákazníci Tesco spoločne odovzdali súťažiacim projektom vyše 2, 6 milióna žetónov.

            Náš projekt  "Dom bez kníh je ako dom bez okien" je zameraný na rozvoj čitateľskej gramotnosti žiakov nákupom kníh, ktoré budú môcť žiaci používať v škole v rámci jednotlivých predmetov, ale zároveň si budú môcť tieto knihy požičať domov a pokračovať vo svojom rozvoji v spolupráci s rodičmi. Naším cieľom je formovať kladný vzťah žiakov ku knihám, aby aj v dnešnej pretechnizovanej dobe siahli po knihe a tak rozvíjali svoju fantáziu, rozširovali svoje obzory a rozvíjali čitateľskú gramotnosť, ktorá je veľmi dôležitá nielen počas štúdia, ale hlavne v praxi, v živote.

            ĎAKUJEME všetkým, ktorí nás podporovali počas celého hlasovania...:)

          • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v ZŠ M. R. Štefánika, Spišská Belá pre školský rok 2021/2022 v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19 v SR, aktualizácia k 4. 2. 2022

          • BEZPRÍZNAKOVOSŤ

            Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka (Príloha č. 1).

            Žiak s príznakmi musí zostať doma. Pokiaľ rodič nevie vylúčiť príznaky, kontaktuje detského lekára

            Možnosť dobrovoľného samotestovania Ag samotestami

            odporúčame ráno pred nástupom do školy. Použitie samostestu je rodič povinný hlásiť škole prostredníctvom Edupage – Žiadosti/Vyhlásenia-Domáci AG samotest – oznámenie o použití. Pokiaľ žiak nevykáže použitie minimálne 50% samotestov, nebudú mu školou poskytnuté ďalšie.

            PRERUŠENIE VYUČOVANIA V TRIEDACH

            V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič:

            - kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup,

            - oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu.

            Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok samotestu, ostáva doma v 5-dňovej karanténe..

            Trieda žiaka nemôže pokračovať v prezenčnej výučbe, okrem tých žiakov, ktorí majú výnimku z karantény. Pokiaľ škola nedokáže zabezpečiť hybridné vyučovanie (časť v škole - časť doma), zostávajú na dištančnom vyučovaní aj žiaci s výnimkou.

            VÝNIMKY Z KARANTÉNY

            Výnimku z karantény v prípade výskytu osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19 v škole a pri mimovyučovacích aktivitách si môžu uplatniť:

            • Žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní na základe pozitívneho výsledku Ag samotestu a po ukončení izolácie, ktorá bola pod dohľadom všeobecného lekára pre deti a dorast:

            Rodič v takomto prípade prostredníctvom Edupage predloží škole (aj pri mimovyučovacích aktivitách) „Čestné vyhlásenie o pozitivite antigénového samotestu na ochorenie COVID-19 a o absolvovaní izolácie“ (Príloha č. 4a).

            • V prípade Ag testu vykonaného v MOM alebo u všeobecného lekára pre deti a dorast, PCR testu, kompletne zaočkovaní žiaci alebo žiaci kompletne zaočkovaní a zároveň majú posilňovaciu (booster) dávku :

            Rodič oznámi škole výnimku z karantény prostredníctvom Edupage predložením „Oznámenie o výnimke z karantény“ (Príloha č. 2) .

            • Lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácii a karantény a ani o výnimke z karantény.

            OSPRAVEDLNENIE DOCHÁDZKY

            Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú).

            Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení.

             

            Pozitívny výsledok Ag samotestu

            Rodič musí bezodkladne oznámiť škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam.

            V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestu rodič po ukončení domácej izolácie

            svojho dieťaťa predloží škole a pri mimovyučovacích aktivitách

            „Čestné vyhlásenie o pozitivite Ag samotestu na ochorenie COVID-19 a o absolvovaní izolácie“ (Príloha č. 4a). Na základe tohto čestného vyhlásenia bude mať žiak výnimku z karantény iba v škole a pri mimovyučovacích aktivitách, alebo keď príde do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19.

            • Pokiaľ bol žiak v izolácii na základe pozitívneho výsledku Ag samotestu odporúčame

            pri návrate do školy (večer alebo ráno pred nástupom) absolvovanie Ag samotestu, aby sa minimalizovalo riziko prenosu nákazy na pôdu školy. V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestu rodič kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, žiak nenastupuje do školy.

            • Pri návrate do školy sa nevyžaduje potvrdenie o ukončení izolácie od lekára, rodič predloží iba „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (Príloha č. 1).
            • V prípade, že žiak alebo zamestnanec neprejavuje príznaky ochorenia počas celého trvania karantény, rodič žiaka alebo zamestnanec nemusí kontaktovať všeobecného lekára.
            • V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič žiaka alebo zamestnanec telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára.

            Telesná a športová výchova

            Žiak po návrate z izolácie necvičí na telesnej a športovej výchove (nevykonáva fyzickú aktivitu) v priebehu 5 dní, počas ktorých má nosiť respirátor FFP2 (poprípade môže byť respirátor nahradený rúškom).

             

            OČR

            Rodič má nárok na ošetrovné (OČR) ak riaditeľ školy alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne

            https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-o-ocr alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

             

            Mimovyučovacie aktivity

            Žiakom po ukončení izolácie sa po dobu nasledujúcich 5 kalendárnych dní neodporúča

            zúčastňovať mimovyučovacích aktivít, pri ktorých by sa stretávali so žiakmi z iných tried a škôl.

            V prípade, že sa ich zúčastňujú musia mať horné dýchacie cesty prekryté respirátorom FFP2, neodporúčame rúško.

            Žiak do 12 rokov a dvoch mesiacov sa môže zúčastňovať mimovyučovacích aktivít (napr. ZUŠ, CVČ, jazykové školy, krúžková činnosť, športové aktivity a súťaže a iné) v školách bez obmedzenia, avšak s dôrazne odporúčaným režimom OTP - očkovaný, testovaný, prekonaný alebo na základe „Čestného vyhlásenia o pozitivite Ag samotestu na ochorenie COVID-19 a o absolvovaní izolácie“.

            Realizácia individuálnej formy mimovyučovacej aktivity je možná bez obmedzení a uskutočňuje sa za podmienky prísneho dodržiavania epidemických opatrení ROR (rúško, odstup, ruky) s dôrazne odporúčaným režimom alebo na základe čestného vyhlásenia.

            Vstup zamestnancov na pracovisko zamestnávateľa od 5. februára 2022 nie je podmienený v režime OTP, napriek tomu odporúčame pravidelné samotestovanie.

            Všetky prílohy z textu sú prístupné v Edupage v časti "Žiadosti/Vyhlásenia", alebo v prílohách pod textom.

            Vedenie školy

          • VALENTÍNSKE potešenie

          • Ako už všetci veľmi dobre vieme a poznáme Deň Svätého Valentína patrí k najobľúbenejším sviatkom v roku a patrí všetkým  zamilovaným. Je predovšetkým o láske a žiaci 3. B a 4. A triedy sa rozhodli vytvoriť na hodinách výtvarnej výchovy Valentínky. Chceli sme tak potešiť srdiečka seniorom a našim známym, aby to nebolo len o partnerskej láske ale aj láske k našim blízkym osobám. Preto nezabúdajme, že každý deň môžete potešiť svojich blízkych nielen na Valentína!

             

            „Láska dáva srdcu krídla anjela,

            Roztančí dušu a nikdy jej nie je priveľa.

            Je darom do neba aj z neba a všetkým nám ju veľmi treba!

            Lásku daruj každý deň,

            možno splníš iným sen!“

             

            Žiaci 3. B a triedna učiteľka PhDr. P. Džerengová,

            Žiaci 4. A a triedna učiteľka Mgr. B. Gotzmannová

          • Lyžiarsky výcvik

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik.

            Pre niekoho bol utorok 1. februára 2022 obyčajný utorok, no pre našich ôsmakov to bol začiatok dlho očakávaného lyžiarskeho výcviku, ktorý z dôvodu pandémie koronavírusu ako siedmaci nemohli absolvovať. Ráno všetci stáli pred školou s nabalenými ruksakmi a lyžami a čakali na autobus. Cesta do lyžiarskeho strediska SKI Strachan v Ždiari ubehla rýchlo. Lyžovalo sa najprv tri dni, ktoré na päť dní prerušila karanténa z dôvodu zistenej pozitivity. Následne sa pokračovalo a posledné dva dni si žiaci naplno užili šťastní a zdraví. Počasie nám prialo, slniečko dokázalo vyčariť úsmev každému lyžiarovi na svahu. V dobrom spomíname na desiate a veľmi chutné obedy, na ktorých by sme si ešte radi pochutnali. Lyžiarske stredisko SKI Strachan sa s nami rozlúčilo krásnym počasím, my sme sa lúčili so svahom a celým lyžiarskym výcvikom. Domov sme si všetci odniesli veľa pekných spomienok a nezabudnuteľných zážitkov.

          • Triedy 5.B a 9.B v karanténe od 12.2. – 16.2.2022

          • Z dôvodu pozitívneho testu na COVID-19 u žiaka z 5.B a 9.B triedy a na základe rozhodnutia RÚVZ SR v Poprade ostávajú uvedené triedy od 12.2. – 16.2.2022 v karanténe. Predpokladaný návrat žiakov do školy je 17. februára 2022.  

            Zároveň oznamujeme, že všetci žiaci uvedených tried sú odhlásení z obeda počas celej karantény. V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa platného usmernenia hlavného hygienika. 

            Zároveň pripomíname a prosíme rodičov, aby v prípade podozrenia či príznakov u dieťaťa (celková únava, slabosť, suchý dráždivý kašeľ, zvýšená telesná teplota, bolesti hlavy a kĺbov, náhla strata čuchu a chuti...) ochorenia COVID  19 kontaktovali lekára. 

            Prosíme a zároveň upozorňujeme na dodržanie všetkých platných protiepidemiologických opatrení.

            Počas 5 dní po ukončení izolácie dôrazne odporúčame, aby žiaci minimalizovali kontakt so žiakmi mimo svojej triedy (napr. mimovyučovacie aktivity) a nosili respirátor.

            Pri opätovnom nástupe do školy sú žiaci povinní priniesť vyplnené a podpísané tlačivo: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (Príloha), ktoré odovzdajú svojmu triednemu učiteľovi, príp. ho môžu poslať elektronicky cez EDUPAGE v časti Žiadosti a vyhlásenia.

            Dištančné vyučovanie žiakov počas karantény (od pondelka 14.2.2022) bude prebiehať podľa platného rozvrhu cez MS Teams okrem TŠV, VYV, HUV, NBV, INF, THD.

             

          • "Zabojujme" ešte spoločne za našu školu v obchodoch TESCO – máme posledný týždeň

          • Naša škola sa zapojila do 10. edície projektu Tesco – Vy rozhodujete, my pomáhame. Touto cestou Vám chceme POPROSIŤ o Vaše hlasy a podporu.

            MÁME EŠTE TENTO POSLEDNÝ TÝŽDEŇ - do 13.2.2022.

            Je to jednoduché: Hlasovanie prebieha v obchodoch Tesco – Spišská Belá, Kežmarok, Stará Ľubovňa. Jeden hlasovací žetón obdrží zákazník pri každom nákupe počas hlasovania v období od 17.1.2022 do 13.2.2022, ktorý následne vhodí do „bubna“ určeného pre našu školu.

            Náš projekt  "Dom bez kníh je ako dom bez okien" je zameraný na rozvoj čitateľskej gramotnosti žiakov nákupom kníh, ktoré budú môcť žiaci používať v škole v rámci jednotlivých predmetov, ale zároveň si budú môcť tieto knihy požičať domov a pokračovať vo svojom rozvoji v spolupráci s rodičmi. Naším cieľom je formovať kladný vzťah žiakov ku knihám, aby aj v dnešnej pretechnizovanej dobe siahli po knihe a tak rozvíjali svoju fantáziu, rozširovali svoje obzory a rozvíjali čitateľskú gramotnosť, ktorá je veľmi dôležitá nielen počas štúdia, ale hlavne v praxi, v živote.

            ĎAKUJEME...:)

          • Triedy 1.B a 2.A v karanténe od 11. do 15. februára 2022

          • Z dôvodu pozitívneho testu na COVID-19 u žiaka z tried 1.B a 2.A a na základe rozhodnutia RÚVZ SR v Poprade ostávajú uvedené triedy od 11.2. do 15.2.2022 v karanténe. Predpokladaný návrat žiakov do školy je v stredu 16. februára 2022.   V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa platného usmernenia hlavného hygienika. 

            Zároveň oznamujeme, že všetci žiaci uvedených tried sú odhlásení z obeda počas celej karantény. V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa platného usmernenia hlavného hygienika. 

            Zároveň pripomíname a prosíme rodičov, aby v prípade podozrenia či príznakov u dieťaťa (celková únava, slabosť, suchý dráždivý kašeľ, zvýšená telesná teplota, bolesti hlavy a kĺbov, náhla strata čuchu a chuti...) ochorenia COVID-19 kontaktovali lekára. 

            Prosíme a zároveň upozorňujeme na dodržanie všetkých platných protiepidemiologických opatrení.

            Počas 5 dní po ukončení izolácie dôrazne odporúčame, aby žiaci minimalizovali kontakt so žiakmi mimo svojej triedy (napr. mimovyučovacie aktivity) a nosili respirátor.

            Pri opätovnom nástupe do školy sú žiaci povinní priniesť vyplnené a podpísané tlačivo: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (Príloha), ktoré odovzdajú svojmu triednemu učiteľovi, príp. ho môžu poslať elektronicky cez EDUPAGE v časti Žiadosti a vyhlásenia.

            Dištančné vyučovanie žiakov počas karantény (od pondelka 14.2.2022) bude prebiehať podľa platného rozvrhu cez MS Teams okrem TEV, VYV, HUV, NBV.

             

          • Trieda 6.A v karanténe od 10. do 14. februára 2022

          • Z dôvodu pozitívneho testu na COVID-19 u žiaka z triedy 6.A a na základe rozhodnutia RÚVZ SR v Poprade ostáva uvedená trieda od 10.2. – 14.2.2022 v karanténe. Predpokladaný návrat žiakov do školy je v utorok 15. februára 2022.  

            Zároveň oznamujeme, že všetci žiaci uvedenej triedy sú od piatku odhlásení z obeda. Vo štvrtok si môže rodič prevziať obed do obedára. V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa platného usmernenia hlavného hygienika. 

            Zároveň pripomíname a prosíme rodičov, aby v prípade podozrenia či príznakov u dieťaťa (celková únava, slabosť, suchý dráždivý kašeľ, zvýšená telesná teplota, bolesti hlavy a kĺbov, náhla strata čuchu a chuti...) ochorenia COVID-19 kontaktovali lekára. 

            Prosíme a zároveň upozorňujeme na dodržanie všetkých platných protiepidemiologických opatrení.

            Počas 5 dní po ukončení izolácie dôrazne odporúčame, aby žiaci minimalizovali kontakt so žiakmi mimo svojej triedy (napr. mimovyučovacie aktivity) a nosili respirátor.

            Pri opätovnom nástupe do školy sú žiaci povinní priniesť vyplnené a podpísané tlačivo: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (Príloha), ktoré odovzdajú svojmu triednemu učiteľovi, príp. ho môžu poslať elektronicky cez EDUPAGE v časti Žiadosti a vyhlásenia.

            Dištančné vyučovanie žiakov počas karantény (od piatka 11.2.2022) bude prebiehať podľa platného rozvrhu cez MS Teams okrem TŠV, VYV, HUV, NBV, INF, THD.

          • Trieda 5.A v karanténe od 10. do 14. februára

          • Z dôvodu pozitívneho testu na COVID-19 u žiaka z 5.A triedy a na základe rozhodnutia RÚVZ SR v Poprade ostáva uvedená trieda od 10.2. – 14.2.2022 v karanténe. Predpokladaný návrat žiakov do školy je v utorok 15. februára 2022.  

            Zároveň oznamujeme, že všetci žiaci uvedenej triedy sú odhlásení z obeda počas celej karantény. V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa platného usmernenia hlavného hygienika. 

            Zároveň pripomíname a prosíme rodičov, aby v prípade podozrenia či príznakov u dieťaťa (celková únava, slabosť, suchý dráždivý kašeľ, zvýšená telesná teplota, bolesti hlavy a kĺbov, náhla strata čuchu a chuti...) ochorenia COVID-19 kontaktovali lekára. 

            Prosíme a zároveň upozorňujeme na dodržanie všetkých platných protiepidemiologických opatrení.

            Počas 5 dní po ukončení izolácie dôrazne odporúčame, aby žiaci minimalizovali kontakt so žiakmi mimo svojej triedy (napr. mimovyučovacie aktivity) a nosili respirátor.

            Pri opätovnom nástupe do školy sú žiaci povinní priniesť vyplnené a podpísané tlačivo: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (Príloha), ktoré odovzdajú svojmu triednemu učiteľovi, príp. ho môžu poslať elektronicky cez EDUPAGE v časti Žiadosti a vyhlásenia.

            Dištančné vyučovanie žiakov počas karantény (od štvrtka 10.2.2022) bude prebiehať podľa platného rozvrhu cez MS Teams okrem TŠV, VYV, HUV, NBV, INF, THD.

          • Exkurzia – Osmijankova literárna záhrada

          • Slovenská národná galéria v Kaštieli Strážky pred koncom minulého roka zaslala našej škole zaujímavú ponuku pútavej výstavy pre deti s názvom Osmijankova literárna záhrada. Žiaci zo IV.B s radosťou privítali po dlhom čase konečne ísť na pravý školský výlet a dozvedieť sa pritom zaujímavým spôsobom o rozprávkovej postavičke Osmijankovi. Osmijanka od Kristy Bendovej deti dobre poznajú z hodiny čítania a naši najlepší čitatelia kníh aj priamo z knihy tejto slávnej slovenskej autorky detskej literatúry. Na výstavu sme sa neskutočne tešili. O to s väčším smútkom museli deti prijať správu o zrušení návštevy galérie z dôvodu prijatých pandemických opatrení. Naša radosť sa ale vrátila a dňa 8.2.2022 sme sa konečne mohli vybrať do najvýznamnejšej historickej pamiatky nášho mesta, Kaštieľa Strážky. Boli sme očarení z priestorov tejto historickej budovy, ako aj z nádherných rekvizít, ktoré nás čakali. Výstava je koncipovaná hravou formou. Úlohou detí bolo riešenie rôznych zaujímavých a vtipných úloh. Dozvedeli sme sa kopu zaujímavostí o Osmijankovi a o pani spisovateľke Kriste Bendovej, ktorá postavu rozprávkového Osmijanka vytvorila v jednej zo svojich kníh známych už niekoľkým generáciám detí. Byť v kaštieli a vynechať prechádzku po prekrásnom anglickom parku v jeho areáli nám nedalo. Deti sa zahrali a pobehali si po čerstvo napadanom snehu. Načerpali sme nové sily a vybrali sme sa cyklistickým chodníkom peši až do školy. Po ceste sme obdivovali krásnu zimnú krajinu ožiarenú slnkom a z diaľky videli naše nádherné majestátne Tatry v plnej kráse. Do školy sme prišli s množstvom zážitkov a vedomostí, s vyštípanými líčkami a dobrým pocitom, že sme sa niečo nové dozvedeli, prekonali samých seba a zvládli ísť peši z parku až do školy. Ak nemáte na nedeľu program, deti zo IV.B Vám vrelo odporúčajú ísť s najbližšími na tento malý výlet trebárs aj peši, ak sa Vám bude chcieť. Poponáhľajte sa, Osmijanko bude v Kaštieli Strážky už len do 28. februára.

            Mgr. Monika Andrášová – triedna učiteľka IV.B

          • Trieda 7.A v karanténe od 8.2. – 12.2.2022

          • Z dôvodu pozitívneho testu na COVID-19 u žiaka zo 7.A triedy a na základe rozhodnutia RÚVZ SR v Poprade ostáva uvedená trieda od 8.2. – 12.2.2022 v karanténe. Predpokladaný návrat žiakov do školy je 14. februára 2022.  

            Zároveň oznamujeme, že všetci žiaci uvedenej triedy sú odhlásení z obeda počas celej karantény. V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa platného usmernenia hlavného hygienika. 

            Zároveň pripomíname a prosíme rodičov, aby v prípade podozrenia či príznakov u dieťaťa (celková únava, slabosť, suchý dráždivý kašeľ, zvýšená telesná teplota, bolesti hlavy a kĺbov, náhla strata čuchu a chuti...) ochorenia COVID  19 kontaktovali lekára. 

            Prosíme a zároveň upozorňujeme na dodržanie všetkých platných protiepidemiologických opatrení.

            Počas 5 dní po ukončení izolácie dôrazne odporúčame, aby žiaci minimalizovali kontakt so žiakmi mimo svojej triedy (napr. mimovyučovacie aktivity) a nosili respirátor.

            Pri opätovnom nástupe do školy sú žiaci povinní priniesť vyplnené a podpísané tlačivo: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (Príloha), ktoré odovzdajú svojmu triednemu učiteľovi, príp. ho môžu poslať elektronicky cez EDUPAGE v časti Žiadosti a vyhlásenia.

            Dištančné vyučovanie žiakov počas karantény (od utorka 8.2.2022) bude prebiehať podľa platného rozvrhu cez MS Teams okrem TŠV, VYV, HUV, NBV, INF, THD.

             

            Vedenie školy