• OZNAMY k slávnostnému otvoreniu školského roka 2020/2021

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            otvorenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční v stredu 2.9.2020 o 9:00 hod.

            Z dôvodu opatrení COVID-19 sa neuskutoční slávnostné otvorenie nového školského roka v školskom areáli, ale formou slávnostnej triednickej hodiny v jednotlivých triedach.

            Slávnostné otvorenie šk. roka 2020/2021 prebehne nasledovne:

            • žiaci 2. až 9. ročníka o 09:00 hod. vo svojich triedach (bez prítomnosti zákonných zástupcov),
            • žiaci prvého ročníka o 09:00 hod. pred budovou školy (budova školskej jedálne), kde si ich pani učiteľky prevezmú do svojich tried.  Žiaka môže v budove školy sprevádzať len jeden zákonný zástupca, ktorý musí mať na tvári ochranné rúško.

            Pri vstupe do budovy školy sa bude vykonávať ranný filter - meranie teploty a dezinfekcia rúk každej osoby vo vstupnej časti budovy školy. Pred vstupom do budovy je potrebné dodržiavať odstup. Každý žiak pri vstupe do budovy musí mať na tvári ochranné rúško

            Žiaci 1. stupňa sú povinní nosiť rúško v priestoroch budovy školy mimo svojej triedy.

            Žiaci 2. stupňa sú povinní nosiť rúška počas celého vyučovania, zatiaľ do 14.9.2020.

            Je potrebné, aby každý žiak mal aj náhradné rúško a balíček hygienických vreckoviek.

            Žiaci prinesú so sebou vyplnený Zdravotný dotazník dieťaťa a Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti dieťaťa pred začiatkom nového školského roka 2020/21, ktoré odovzdajú prvý deň triednemu učiteľovi (tlačivá sú  pod textom na stiahnutie). Rodičia, ktorí nemajú možnosť si priložené dokumenty vytlačiť, si ich môžu osobne vyzdvihnúť vo vstupnej chodbe v hlavnej budove školy v pracovných dňoch od 8:00 - 15:00 hod.  Ďakujeme. 

            Po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni, predkladá písomné Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (na stiahnutie pod textom) o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            V období od 2.9.2020 do 14.9.2020 sa nad rámec zelenej fázy bude v škole dodržiavať Špeciálne usmernenie počas obdobia pri otvorení školského roka 2020/2021.

                                                                                                                                    Vedenie školy

          • OZNAM školskej jedálne

          • Oznamujeme všetkým žiakom, ktorí sa budú stravovať v školskej jedálni, že v stredu (2.9.2020) sa variť ešte nebude.

            V prípade záujmu stravovania v školskej jedálni od 3.9.2020 je nutné odovzdať zápisný lístok (v prílohe 1) vedúcej školskej jedálne. Informácie o podmienkach režimu  a úhrady nákladov stravovania v školskej jedálni sú tiež v prílohe 2.

            Prosíme, všimnite si zmenu platenia stravného (stravné + réžia) od januára 2021 a vyjadrite sa k tejto zmene (je na ďalšej strane zápisného lístka).

            Odovzdať zápisný lístok vedúcej školskej jedálne bude možné: 28.8.2020 od 8:00 do 14:00 hod. a 31.8.2020 od 8:00 do 14:00 hod.

            Odporúčame rodičom stiahnuť si zápisný lístok, vyplniť ho doma a priniesť vedúcej školskej jedálne. Prosíme rodičov dodržiavať ROR – ruky, odstup, rúško. ĎAKUJEME.

                                                                                                                          Vedenie školy

          • OZNAM ŠKD

          • V dňoch 28.8.2020 od 10:00 do 12:00 (piatok) a 2.9.2020 od 9:00 do 11:00 (streda) bude prebiehať zápis žiakov do školského klubu detí (ŠKD).

            Odporúčame rodičom stiahnuť si zápisný lístok (pod textom), vyplniť ho doma a priniesť do školy. Zápisný lístok si môžete vyzdvihnúť aj osobne vo vstupnej chodbe v hlavnej budove školy. Prosíme rodičov dodržiavať ROR – ruky, odstup, rúško. ĎAKUJEME.

            Činnosť ŠKD začína 3.9.2020. Cena za ŠKD ostáva nezmenená - 5 eur/mesiac (20 eur za 1. polrok, 30 eur za 2. polrok). Žiaci  budú po skončení vyučovania v rámci ŠKD vo svojich triedach, z dôvodu nepremiešavania skupín (platné zatiaľ do 14.9.2020).

                                                                                                                     Vedenie školy

          • Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a žiakom

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

          • Predbežné informácie k otvoreniu nového školského roka

          • Všetci žiaci základných škôl sa aj v meste Spišská Belá od 2. septembra 2020 vracajú do školských lavíc povinne. Nový školský rok sa pre nich začne v režime, ktorý bude v každej škole zohľadňovať protiepidemické opatrenia. Ako bude teda vyzerať začiatok školského roka 2020/2021?

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR nechce z dôvodu šírenia koronavírusu zatvárať školy (od materských škôl  až po vysoké školy) celoplošne.

            Vytvorilo preto manuál, ktorý určuje základné prevádzkové podmienky v školách a školských zariadeniach (vrátane materských škôl, základných umeleckých škôl či školských jedální) počas trvania opatrení proti pandémii ochorenia  COVID-19. Manuál k organizácii a podmienkam výchovy a vzdelávania v školách na školský rok 2020/2021 je rozdelený pre každý typ školy na niekoľko fáz, ktoré môžu v školách počas školského roka nastať.

            Každá fáza má farebné označenie – symboliku semaforu – ide o tzv. koronavírusový semafor:

            • Zelená fáza predstavuje stav, kedy škola nemá podozrivého ani pozitívneho žiaka či pedagóga alebo nepedagogického zamestnanca školy – školy fungujú v štandardnom režime.
            • Oranžová fáza zachytáva situáciu, kedy má škola podozrivého žiaka alebo zamestnanca – školy dodržiavajú prísnejšie hygienické opatrenia.
            • Červená fáza obsahuje opatrenia v prípade dvoch a viacerých potvrdených prípadov COVID-19 u žiakov alebo zamestnancov školy – prezenčné vyučovanie žiakov 1. – 5. ročníka a dištančné vzdelávanie žiakov druhého stupňa; škola sa riadi pokynmi RÚVZ.

            Odporúčané špeciálne usmernenia na obdobie od 2. septembra 2020 do 14. septembra 2020:

            • neorganizujú sa hromadné otvorenia školského roka (s výnimkou prvého ročníka, kde platí osobitný režim, o ktorom bude každá škola informovať na svojej webstránke),
            • rodičia žiakov pred začiatkom nového školského roka povinne vyplnia a odovzdajú škole zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa,
            • pri vstupe do školy sa bude vykonávať ranný filter,
            • žiaci 2. stupňa ZŠ majú povinnosť nosiť rúška všade v interiéri školy,
            • telesná výchova sa realizuje jedine v exteriéri,
            • zvýšená dezinfekcia toaliet, dotykových plôch a predmetov v interiéri školy.

            Vyššie uvedené opatrenia sa podľa epidemiologickej situácie môžu predĺžiť  (odporúča sa ich dodržiavať až do 23. 9. 2020).

            Mesto Spišská Belá odporúča všetkým zákonným zástupcom žiakov, zamestnancom (pedagogickým i nepedagogickým), ako aj samotným žiakom sledovať informácie na webstránkach jednotlivých škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Školy v našom meste tam budú zverejňovať všetky aktuálne informácie, ktoré sa týkajú nástupu žiakov do škôl aj režimu, v akom budú školy od septembra 2020 fungovať.

            Tieto informácie sú stiahnuté a použité z webovej stránky mesta Spišská Belá.

          • ĎAKUJEME za Vaše hlasy

          • Touto cestou sa chceme poďakovať každému z Vás, kto našu školu podporil pri hlasovaní v súťaži: Čerstvé hlavičky. Dokopy sa vyzbieralo 2362 hlasov. Síce sa nám nepodarilo vyhrať, ale aspoň sme dokázali, že sa vieme zjednotiť a spoločne zabojovať za našu školu, pre naše deti...

            Víťazovi, ZŠ J. M. Petzvala, blahoželáme a veríme, že o rok sa nám to už podarí.

            ĎAKUJEME!