• Hovorme o jedle

          • Naučiť deti základom zdravej výživy a viesť ich k úcte k potravinám a ich výrobe pútavým a interaktívnym spôsobom je hlavnou myšlienkou projektu s názvom  Hovorme o jedle.

            Už po jedenásty krát sa naša škola zapojila do projektu „Hovorme o jedle“, ktorý každý rok vyhlasuje organizačný tím Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Žiaci základných škôl sa do súťaže mohli zapojiť v termíne od 16. do 20. októbra 2023.

            Hlavným cieľom aktivity „Hovorme o jedle“ je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť detí a mládeže pri budovaní spôsobilosti k vhodnému výberu potravín a vhodného životného štýlu, schopnosti prevziať zodpovednosť za svoje zdravie, povedomia o význame potravín pri podpore regionálneho rozvoja, zamestnanosti a ochrane životného prostredia.

            Spomeňme aktivity, do ktorých bolo zapojených najviac žiakov našej školy:

            1. Zdravý bufet – pri jeho realizácii pomáhali žiaci 7.A a 7.B spolu s asistentkami. Bufet pozostával zo zdravých nátierok a šalátov, ktoré mohli žiaci ochutnávať počas celého vyučovania.

            2. Súťaž Upečme si zdravý koláč – do súťaže sa zapojilo 19 žiakov. Víťazkou sa stala Johanka Tomasová. Na 2. mieste bol Filip Olekšák a na 3. mieste sa umiestnila Alexandra Lenďaková. Špeciálnu cenu získal Filip Mráz, ktorý ako jediný upiekol slaný koláč, konkrétne špenátovú roládu.

            3. Spoznávanie ovocia na hodine anglického jazyka - Žiaci 5. ročníka sa na hodine anglického jazyka naučili novú slovnú zásobu spojenú s ovocím. Ovocie pomohlo pri zopakovaní časovania to be či pomenovaní krajín a miest.

            4. Veľký význam mala prednáška našich deviatakov so zdravotníkmi o zdravom životnom štýle. Žiaci sa dozvedeli aký negatívny vplyv majú energetické nápoje na zdravie. Žiaci mali možnosť si zmerať krvný cukor aj tlak.

            Žiaci z 9.A triedy Samuel KrigovskýRichard Tomas sa na jeden deň stali reportérmi, ktorí mali za úlohu dozvedieť sa čo najviac o živote na družstve v Slovenskej Vsi. Získali informácie napr. o množstve nadojeného mlieka na jednu kravičku za rok, kam sa chodia kravy pásť, koľko hovädzieho dobytka sa u nich nachádza, či je práca oproti minulosti aj vďaka mechanizácii jednoduchšia alebo zložitejšia. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým zapojeným žiakom aj vyučujúcim.

            Ďakujeme všetkým – žiakom, učiteľom i tým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pripravili a obohatili tento týždeň. 

            Veľká vďaka patrí pani učiteľke Bolešovej za prípravu a organizáciu celého týždňa. 

          • "Živá učebnica dejín" Vladimír Strmeň, priamy účastník SNP, nás poctil svojou návštevou

          • „V meste pod Urpínom žije jeden z posledných žijúcich priamych účastníkov SNP. Keď sa zadívate do jeho úprimných očí, ktoré lemujú vejáre vrások, vidíte v nich človeka s veľkým srdcom, ktorý na život nezanevrel ani potom, čo mu osud do života priniesol nejednu ťažkú chvíľu. Ťažké chvíle prežil nielen pri krvavých bojoch v SNP, ale i vo svojom súkromnom živote, do ktorého nám otvoril svojím rozprávaním pomyselné dvere a my sme sa o tejto jedinečnej osobnosti, akou bezpochyby Vladimír Strmeň je, mohli dozvedieť aj niečo viac.“

            Naša škola sa 25.10.2023 vrátila v čase a zároveň čas predbehla.

            Podarila sa nám úžasná vec. Svojou návštevou nás poctil vzácny človek. Človek, ktorý prežil a osobne zažil obdobie 2. svetovej vojny, je jedným z posledných žijúcich priamych účastníkov SNP, je slovenský vojnový veterán, držiteľ množstva vojenských a civilných vyznamenaní za celoživotné dielo. Človek, ktorého postoj k životu nám môže byť celoživotným vzorom a ponaučením. Týmto vzácnym človekom so zážitkami z minulosti a odkazom pre budúcnosť bol  kapitán vo výslužbe pán VLADIMÍR STRMEŇ, ktorého v priestoroch MsÚ v Spišskej Belej najprv privítal Ing. Mgr. Peter Zibura, primátor mesta Spišská Belá spolu so zástupcami Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Po krátkom stretnutí so zástupcami mesta už kroky pána Strmeňa smerovali priamo k nám do školy, kde ho svojím príhovorom privítala pani zástupkyňa a krátkym kultúrnym programom – básňou, piesňou a tancom aj žiaci našej školy.

            Tento účastník Slovenského národného povstania so srdcom odhodlaného, smelého mladíka, ktorý s odvahou čelil fašizmu, sa  podelil o svoje autentické zážitky priamo z bojov v povstaní. Naši žiaci mali možnosť počuť príbehy, ktoré písali históriu  a získali tak najcennejšie informácie s odkazom pre budúcnosť. Pán Strmeň svojím svedectvom o povstaní pomáha mladým ľuďom pochopiť, akým zlom je vojna. Záujem o jeho vojenský život, o boje, ktoré prežil, o strety s nepriateľom, o tragédie jeho spolubojovníkov, ale aj o jeho život po vojne, prejavili žiaci a prítomní svojimi otázkami. Jeho osobný príbeh zanechal v každom z nás silný odkaz, aby sme žili v pokoji, v mieri, a aby sme nikdy nespoznali hrôzy vojny.

            Jeho ľudskosť, dobrosrdečnosť a chuť do života je pre nás príkladom. Autentické rozprávanie pána Strmeňa bolo hlbokým odkazom pre mladú generáciu. Naši žiaci si odniesli krásne okamihy a neopakovateľné zážitky.

            Tento človek so slovenským srdcom nám zároveň hrou na heligónke a krásnym zvučným spevom zaspieval tie najkrajšie partizánske piesne. Bol to nesmierne silný zážitok.

            Pána Strmeňa sprevádzal aj pán Ing. Pavol Marko, plukovník vo výslužbe a prezident Únie vojnových veteránov SR a pán Ing. Dušan Mlynarčík, podplukovník vo výslužbe, ktorí častokrát sprevádzajú pána Strmeňa na týchto besedách po školách.

            Besedy sa zúčastnili aj zástupcovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov tu v Spišskej Belej, ako aj zástupcovia mesta Spišská Belá.

            Na záver si naši hostia pripravili veľké prekvapenie pre žiakov - laserovú strelnicu, kde si mohli vyskúšať streľbu z pištole priamo na terč. Aj takýto adrenalínový zážitok prežili naši žiaci počas tohto nezabudnuteľného dňa. 

            Veľká vďaka za sprostredkovanie tohto zážitku, za účasť týchto vzácnych hostí na pôde našej školy patrí pani učiteľke Mgr. B. Gotzmannovej a pani učiteľke PhDr. P. Džerengovej, ktoré už pár rokov komunikujú s pánom  Strmeňom, posielajú si vzájomne blahoprajné pozdravy pri rôznych príležitostiach, prerástlo to do ich vzájomného priateľstva a dospelo k tomu, že práve vďaka nim sme mohli zorganizovať, toto  pre nás, vzácne a nezabudnuteľné stretnutie. Ďakujeme. 

            Odkaz pána Vladimíra Strmeňa pre mladú generáciu:

            „Aby ste si vážili to, že žijete v mieri, v pokoji, že neviete, čo je to vojna. Vo vojne tečie krv, rodiny sa rozpadávajú, že neviete čo bude o hodinu, či práve sem nedoleteli a nezhodili bomby, aby ste toto počuli len od nás, čo sme to prežili, aby ste sa mohli kľudne vzdelávať, žiť v mieri, byť múdrejší ako sme boli my, veď medzi vami sú budúci lekári, vedci. Veď Slovensko potrebuje inteligenciu, to ste vy! Na vás záleží budúcnosť Slovenska, ako to Slovensko bude vyzerať.  Učte sa, počúvajte pánov učiteľov, pani učiteľky, veď vám chcú to dobré. Koľko budete vedieť, takí budete osožní tomuto slovenskému národu. Aj ja som niekedy sedel v školských laviciach tak ako vy a veľmi sme si vážili prednášajúcich. Pán učiteľ to bol niekto, snažil sa do mojej kapustnej hlavy natlačiť čo najviac, aby som sa niečo naučil, aby som bol čo najosožnejší tomuto slovenskému národu.“

            Ďakujeme, pán Strmeň! Ďakujeme, drahí naši hostia!

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Dnes, pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc, si žiaci 2.C našli malé útočisko na čítanie. Využili na to oddychovú zónu v budove školy. Aj takýmto malým zážitkom si budujú pozitívny vzťah k čítaniu a návšteve knižnice.

            Soňa Adamjaková a žiaci 2.C triedy

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry - školské kolo

          • Do školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry sa prihlásilo 11 žiakov ôsmych a deviatych ročníkov. S náročnými úlohami sa všetci statočne popasovali. Olympiáda pozostávala z troch častí. Najprv museli zvládnuť test pozostávajúci z otázok zo všetkých jazykovedných disciplín, literárnych pojmov i čitateľskej gramotnosti. V druhej časti, nazvanej transformácia textu, ukázali svoje slohové a štylistické nadanie, v poslednej, najnáročnejšej časti, zoštylizovali vlastný príhovor na určenú tému, ktorý prednášali naspamäť. Všetky disciplíny žiaci zvládli a dokázali, že slovenčina je krásny jazyk. Porote dopriali neobyčajný umelecký zážitok pri predstavovaní jednotlivých originálnych príhovorov a predviedli i svoje komunikačné zručnosti.


            Školu bude v okresnom kole reprezentovať žiačka Radoslava Šperková 9.B triedy, ktorá získala najviac bodov. Úspešnými riešiteľmi školského kola sa stali: Ján Zamkovský (9.B), Deniel Kostka (8.A), Miriam Wansnerová (9.A), Samuel Krigovský (9.A), Tomáš Halčín (8.A), Andreas Jankura (8.B) a Lenka Filipová (8.B).
            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme a želáme veľa chuti do ďalších súťaží, Radke želáme veľa úspechov v okresnom kole.

            Mgr. N. Labusová

          • Privítala nás Belianska jaskyňa

          • Vo štvrtok 19.10. 2023 sa naši žiaci 9.A a 9.B triedy zúčastnili exkurzie do Belianskej jaskyne. Na viacerých prírodovedných predmetoch sa stretli s teoretickým vysvetlením vzniku krasových útvarov, teraz si ich mohli prezrieť naživo. Pre mnohých to bolo prvé skutočné stretnutie s jaskyňou, hoci takmer „za rohom“ máme prekrásnu kvapľovú jaskyňu.

            Veríme, že táto exkurzia bola obohacujúcim spojením vedomostí a estetiky v prekrásnom jesennom tatranskom prostredí.

            Ing. Antónia Pazerová, Mgr. Natália Labusová

             

          • Včelárstvo v praxi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Včelárstvo v praxi.

            Projektové vyučovanie na tému VČELÁRSTVO prebehlo formou rozhovoru, prezentácie a brainstormingu žiakov počas vyučovacej hodiny biológie. Na začiatku sa žiaci dozvedeli prečo včeláriť, ako a kde získať vedomostí o včelách. Čo je včelnica, ako si zadovážiť úle, náradie a včelstvá. Načo slúži a ako funguje oplotenie, kamerový systém včelnice. Rozdelenie včiel, organizácia v úli. Rozširovanie včelstiev, chov a nákup matiek. Vývoj včiel. Práca včelára na jeseň. Hygiena, kontrola, liečenie, zakrmovanie, príprava na zimu. Oprava náradia, výroba rámikov, medzistienok, údržba, choroby a liečenie včiel. Ukázali sme si ako sa vyrába sviečka, ako a na čo sa používajú včelie produkty.

            Na záver sme ochutnávali med  a poukazovali na pokrmy a jedlá z včelích produktov. Žiaci si osvojili prácu včelára, rozšírili si teoretické vedomosti o praktické. Získali nový pohľad na dôležitosť včiel.

            PaedDr. Marta Vlachová

             

          • Chlieb náš každodenný...

          • Chlieb sprevádza ľudstvo takmer celú históriu. Jeho konzumácia je pre nás veľmi prirodzená. Už len pohľad na bochník čerstvého a voňavého chleba vytvára nádherný a hrejivý pocit a vnem. Žiadne dobré jedlo sa neobíde bez chleba. Stôl nie je prestretý, pokiaľ tam nie je chlieb. Rodinné obedy, či večerné posedenia si bez chleba ani nevieme predstaviť. Kvalitný, chutný a zdravý chlieb je zdrojom života a radosti.

            Naša dielňa sa tento týždeň zaplnila vôňou pekárne a za pár hodín sa nám podarilo upiecť niekoľko veľkých chlebíkov, ktoré sa použili na ochutnávku nátierok v rámci akcie Hovorme o jedle. 

            Aj takýmto aktivitám sa venujeme v rámci vyučovania, a tak pripravujeme našich žiakov na ich budúci život.

            Mgr. Adriana Šimšajová

          • 21. október - Svetový deň jablka

          • 21. október bol vyhlásený za Svetový deň jablka. Je inšpirovaný britským Apple Day, ktorý sa oslavuje od roku 1991. Tento deň je významný každoročnou oslavou jabĺk a sadov.

            Žlté, zelené, červené, malé, veľké... Konzumácia jabĺk sa odporúča celoročne.

            Stačí iba jedno jablko denne, aby sme boli zdraví a prináša veľa benefitov. Napríklad podporuje naše trávenie, obsahuje vitamín C, je vhodný aj pre diabetikov či prospieva nášmu srdcu.

            Oslávili sme tento deň aj v 2.A triede, ktorý sa niesol vôňou chutných jabĺk. Na detí čakal kopec aktivít a zábavy, ale aj učenia sa. Cieľom bolo podporiť u detí hravou formou konzumáciu jabĺk, aby sa na toto zdravé ovocie nezabudlo. Žiaci sa dozvedeli o význame jablka pre naše zdravie, vypracovali si pracovné listy z matematiky a slovenského jazyka hravou formou, vymaľovali si jabĺčka, kde prejavili vlastnú fantáziu a zaujímavé podoby jabĺčok. Na záver nechýbala obľúbená pieseň Červené jabĺčko, ktorú sme si spoločne zanôtili a urobili sme si “jablkové hody".

            Deti priniesli chutné jablkové koláče, muffiny a samozrejme jabĺčka.

            Nezabudnite: „Každý deň jedno jablko, od lekára ďaleko“.   

            PhDr. Petra Džerengová a žiaci 2. A 

          • 14. ročník Česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy

          • Naša škola sa po niekoľkých rokoch opäť zapojila do projektu Záložka do knihy spája školy. Témou tohtoročného ročníka sa stal Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní. Naši žiaci s nadšením vyrábali záložky pre  kamarátov z partnerskej základnej školy v Hrádku nad Nisou, ktorá sa nachádza neďaleko poľsko-nemeckých hraníc. Veríme, že ich záložky budú sprevádzať  nielen pri učení, ale aj pri čítaní zaujímavých kníh. Spolu so záložkami sme deťom do Českej republiky poslali aj rôzne letáčiky a informatívne materiály, ktoré im historicky priblížia naše mesto i školu. 

            Ďakujeme všetkým žiakom i pani učiteľkám za výrobu záložiek.

            Za 1. stupeň Katarína Čížiková

          • Hovorme o jedle na 1. stupni

          • Žiaci prvého stupňa našej školy sa opäť zapojili do súťaže Hovorme o jedle, ktorú vyhlasuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora. V predchádzajúcich ročníkoch sme zožali pekné úspechy. Dúfame, že aj v tomto roku sa nám ujde nejaké ocenenie, hoci vieme, že obstáť v konkurencii vyše 300 škôl bude veľmi ťažké.

            Žiaci 1.A triedy spojili dokopy matematiku, prvouku a výtvarnú výchovu a vytvorili krásne jabĺčka i hrušky. Počas týchto 3 hodín sa postupne dozvedeli, že jablko je už po stáročia liekom (skoro) na všetko. Už aj naše staré mamy vedeli, že keď sa objaví nejaká choroba pomôže – jablko a jeho vitamíny. Že vraj stačí zjesť každý deň aspoň jedno jablko a zdravie nám bude slúžiť lepšie a hlavne dlhšie.  

            Žiaci 2.A triedy sa zapojili do výtvarnej súťaže Chutné maľovanie.

            Žiaci 3.A triedy ochutnávali rôzne potraviny a snažili sa identifikovať ich chuť. Počas hodiny anglického jazyka sa naučili 4 nové slová a to: sweet, sour, bitter, salty. Potom si vyfarbili papierový jazyk a tie miesta, kde tieto 4 chute cítime. Nakoniec si na tento jazyk nalepili obrázky rôznych potravín.

             

            Za 1. stupeň Petra Džerengová, Ľudmila Lešundáková a Katarína Čížiková

          • Príprava darčekov pre starých rodičov

          • Október – mesiac úcty k starším. Poslaním každého učiteľa je výchova a vzdelávanie detí a tiež
            vštepovanie základných morálnych vlastností, ako je aj úcta k starým rodičom. 
            Mnohí zo starých rodičov sa dennodenne podieľajú na výchove svojich vnúčat. Preto sme na hodine
            výtvarnej výchovy so žiakmi 1.A triedy zhotovili darčeky pre svoje babičky a dedkov. Deti najlepšie
            vedia oceniť vašu lásku i pohladenie.


            Mgr. Ľudmila Lešundáková

          • Turistický krúžok - smer chata Plesnivec

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistický krúžok - smer chata Plesnivec.

            Žiaci z turistického krúžku našej školy sa 14. októbra vybrali na turistický pochod smer  chata Plesnivec. Najjednoduchší prístup je z obce Tatranská Kotlina. Plní nadšenia sa vydali na príjemnú prechádzku úbočím lesa s prevýšením 610 m. Dvojhodinový pochod si spríjemnili pozorovaním nádhernej fauny a flóry. Plný zážitkov a nádherných výhľadov sa už teraz tešia na ďalšie výlety. Aj takýto turistický pochod do našej krásnej prírody scelí a posilní triedny kolektív. A o to nám všetkým ide.

          • Súťaž o najkrajšiu tekvicu

          • Veľké, stredné, ale aj menšie plody tekvíc zaberajú na jeseň popredné miesto takmer v každej záhrade. Už zďaleka žiaria veselými jesennými farbami od zelenej cez žltú až po oranžovú. Ešte viac vyniknú pri vchodových dverách s vyrezávanými očami, nosom a zubatými ústami.

            O tú najkrajšiu sme súťažili na našej škole. Do súťaže sa zapojili žiaci 1.B a 2.A triedy. Vďaka ich zručnosti, kreativite a fantázii rodičov boli vytvorené originálne tekvičky.

            Porote bolo ťažko vybrať tú najkrajšiu. Napokon zvíťazila tekvička Jožka Kušiona, na druhom mieste tekvička Matúša Halčina, na treťom mieste tekvička Timei Pattermannovej a na štvrtom mieste tekvička Mišky Knapikovej. Všetky vyrobené tekvičky dodávajú jesennú atmosféru vestibulu školy.

            ĎAKUJEME!!!

             

            Mgr. Beáta Gotzmannová, žiaci z 1.B

            PhDr. Petra Džerengová, žiaci z 2.A

          • Tretiaci na Zlatnej

          • Žiaci turistického krúžku dňa 11.10. 2023 absolvovali  turistickú vychádzku  na Zlatnú. Popri ceste pozorovali húsenice, svrčky, vážky i stopy zvierat a nazbierali plné vrecká gaštanov. Cestu si skrátili vlakom, ale i tak im mobilná aplikácia ukázala, že urobili takmer 14 000 krokov a prešli viac ako 10 kilometrov. Vychádzka bola teda plná pohybu a pekných dojmov z jesenne sfarbenej prírody.

            Katarína Čížiková

          • Tretiaci na Hrebienku

          • Turistický výlet III.A triedy na trase Starý Smokovec - Hrebienok preveril fyzickú kondíciu zúčastnených členov. Hoci slniečko bolo počas dnešného dňa pre nás skúpe, výlet sa nám vydaril. A že sa naň bude dlho zabúdať je viac ako isté, nakoľko to bol pre všetkých ozajstný a prvý spoločný zážitok z tatranskej turistiky. Už teraz sa tešíme na ďalší nádherný výlet.

            Katarína Čížiková

          • Vonkajšia učebňa, ktorá vzdeláva a spája

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vonkajšia učebňa.

            Učenie vonku a prenesenie časti vyučovania mimo triedu sa stalo efektívnym, zdravie podporujúcim a zároveň kreatívnym spôsobom vzdelávania detí.

            S myšlienkou vybudovania tejto vonkajšej učebne sme sa pohrávali už v školskom roku 2019/2020. S naplnením myšlienky a revitalizáciou exteriéru školského areálu v okolí učebne sme začali minulý školský rok. Naším zámerom bolo zefektívniť a lepšie využiť rozsiahly priestor školského dvora nielen na oddych a šport ako doposiaľ, ale aj edukačne, s prihliadnutím na šetrenie a skvalitnenie životného prostredia.

             „Premenili sme“ našu starú „železnú búdu“, ktorá bola v minulosti postavená ako skladisko uhlia, keď sa v škole ešte kúrilo tuhým palivom, neskôr slúžila ako sklad starých vecí, náradia a náčinia, na krásnu učebňu.

            Táto vonkajšia učebňa sa tak stala príťažlivou prírodnou dominantou dvora. Deti sa v nej môžu učiť a tráviť vonku - na čerstvom vzduchu, oveľa viac času.

            Na základe dlhoročných skúseností vieme, že vonku sa dá učiť takmer každý predmet. Stačí si vybrať témy, v ktorých osvojenie aj testovanie nových vedomostí vieme prirodzene prepojiť a posilniť kontaktom s prírodou a vonkajším prostredím. Tešíme sa na všetky atraktívne hodiny strávené v tejto učebni.

            Touto cestou sa chceme poďakovať mestu Spišská Belá za finančnú podporu a firme Remeslá  Belá za realizáciu tejto vonkajšej učebne.

            Čo neurobíme pre naše deti...:)

          • 6. október - Svetový deň úsmevu

          • „Úsmev, nie je žiadna šifra,

            je to malá výhra líc

            úsmev - skús ho ďalej prihrať

            oblúčikom do ulíc....“

            Takto sme si dnes zaspievali spoločne so žiakmi 1.B a v 2.A triede s úsmevom na tvári v rámci Svetového dňa úsmevu, ktorý sa oslavuje od roku 1999.

            Iniciátorom tohto výnimočného dňa  je umelec Harvey Richardov Ball z amerického Worcestra, ktorý v roku 1963 vytvoril tzv. „smajlíka“ a znamená symbol šťastia a dobrej vôle. Tento deň je určený na konanie  dobrých skutkov  a šírenie veselej nálady. Počítačová éra priniesla popularizáciu tohto symbolu. Ľudia si ho posielajú v esemeskách, e-mailoch či v chatoch.                      

            Žiaci sa dozvedeli aký významný je tento deň, dozvedeli sa kto je zakladateľom „smajlíka“ a spoločne sme si urobili aktivity aj na hodinách matematiky a slovenského jazyka spojené s týmto dňom. Vypočítali sme si príklady, vylúštili tajničku, čítali sme s porozumením a každý žiak si vytvoril vlastného originálneho smajlíka.

            Smejme sa stále, pretože úsmev nestojí nič, sami z toho máme lepšiu náladu a navyše urobíme radosť i niekomu ďalšiemu. Úsmev má medzi nami miesto každý deň. Usmejme sa preto, a nesme ho ako posolstvo všetkým známym a neznámym.

            "Úsmev nestojí nič a dáva veľa. Vykonaj milý skutok. Pomôž jednému človeku k úsmevu.“

             

            PhDr. Petra Džerengová a žiaci 2. A

            Mgr. Beáta Gotzmannová a žiaci 1. B