• ZMENA platná od 3. mája 2021

          • Na základe dokumentu "Návrat do škôl s účinnosťou od 3.5.2021" zverejneného Ministerstvom školstva predkladá zákonný zástupca žiaka, ktorý navštevuje školské zariadenie v okrese zaradenom do II. stupňa varovania (červená farba) vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka. Toto vyhlásenie predkladá zákonný zástupca vždy pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov). Podmienka negatívneho testu na COVID-19 je zrušená. 

          • Deň Zeme v III. B

          • Aj planéta Zem má svoj sviatok. V modernom poňatí ide o ekologický sviatok. Upozorňuje ľudí na dopad ničenia životného prostredia. Ľudia svojím správaním ovplyvňujú, ako vyzerá príroda a svet okolo nás. Meníme vzhľad krajiny. Ťažíme lesy, likvidujeme mokrade a lúky. Znečisťujeme prírodu odpadom. Je potrebné, aby si všetci ľudia uvedomili, ako sa správajú ku krajine. Našu planétu musíme ochraňovať. Na hodine prírodovedy a vlastivedy bola so žiakmi 3.B vedená diskusia, prečo je dôležité chrániť našu prírodu, ako sa deti samé podieľajú na jej ochrane. Deti zároveň navrhovali, čo by ešte mohli pravidelne robiť pre zmeny k lepšiemu. Žiaci boli usmernení aj k myšlienke na realizáciu spoločnej činnosti. Výsledkom bolo rozhodnutie detí vyzbierať odpadky v okolí školy a skrášliť a ochrániť si prostredie, v ktorom žijeme. V stredu dňa 21. 4. 2021 sme tento zámer aj realizovali. Zobrali sme prázdne vrecia a vybrali sa pred školu. Upriamili sme sa na okolie školy, na plochy, ktoré často s deťmi využívame na športové aktivity. Musíme smutne priznať, že priestor bol znečistený veľkým množstvom odpadkov. Deti vyzbierali niekoľko vriec a priestor od odpadkov krásne vyčistili. Svojím entuziazmom môžu byť príkladom aj dospelým, či mladým ľuďom, ktorí sa správajú k prírode a svojmu okoliu bezohľadne. Po návrate do školy sme aktivity preniesli aj do vyučovacích hodín. Na výtvarnej výchove žiaci vytvorili plagát s tematikou ochrany prírody a krajiny. Na slovenskom jazyku sme do pracovného listu napísali, ako chránime našu Zem. Na matematike sme rátali príklady, kde sme sa dozvedeli ako dlho sa rozkladá odpad v prírode, napr. plechovka, ohryzok jablka atď. Dali sme si prísľub, že sa budeme snažiť ešte viac chrániť našu prírodu a našu krásnu modrú planétu Zem.

            Mgr. Monika Andrášová – triedna učiteľka III. B

          • Naše schody dostali „nový šat“

          • „Škola hrou,“ hovoril Ján Amos Komenský.

            Rozmýšľali sme ako dať druhú šancu opotrebovaným, nie celkom vzhľadným schodom a zároveň svojich žiakov aj vzdelávať, aby chodili do školy s úsmevom na tvári a cítili sa  príjemne. A tak skrsol nápad nalepiť na schody náučné nálepky.

            Žiaci reagujú na vylepšené schody s nadšením, často si na chodbe opakujú malú násobilku, delenie hlások, slovné druhy či vybrané slová. Zvládnutie malej násobilky považujeme na prvom stupni za úplne samozrejmé a veríme, že s našimi matematickými a jazykovými schodmi to pôjde ešte ľahšie.

            Naším cieľom je totiž neustále rozvíjať jazykové a logické zručnosti u našich žiakov...:).

          • Podmienky nástupu žiakov 5. až 9. ročníka na prezenčné vzdelávanie od 26. apríla 2021

          • Riaditeľstvo ZŠ M. R. Štefánika oznamuje zákonným zástupcom a  žiakom, že na základe Rozhodnutia MŠVVaŠ č. 2021/12811:1- A1810 z 12. apríla 2021 obnovuje školské vyučovanie v 5. až 9. ročníku v ZŠ M. R. Štefánika.

            Podmienkou nástupu žiakov na prezenčnú formu vyučovania je:

            • negatívny test na COVID19 u žiaka a jedného zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní (antigénový, PCR, u žiakov aj možnosť PCR kloktacieho testu)

            Výnimky z testovania RODIČA alebo ŽIAKA

            a/ doklad o prekonaní COVID-19 nie starší ako 180 dní (jedného z rodičov a žiaka);

            b/ doklad o zaočkovaní druhou dávkou mRNA (Moderna, Pfizer/BioNTech) vakcíny proti COVID-19 a od tej udalosti ubehlo viac ako 14 dní (jedného z rodičov);

            c/ doklad o zaočkovaní prvou dávkou vektorovej (AstraZeneca) vakcíny proti COVID-19 a od tej udalosti ubehlo viac ako 4 týždne (jedného z rodičov);

            d/ doklad o zaočkovaní prvou dávkou vakcíny proti COVID-19 a od tej udalosti ubehlo viac ako 14 dní, ak bola táto dávka očkovania podávaná v intervale do 180 dní od prekonania COVID-19 (jedného z rodičov);

            e/ doklad, alebo potvrdenie o výnimke z testovania podľa § 1 ods. 2) písm. a) až y) Vyhlášky 187 ÚVZ.

             

            Informácia pre žiakov, ktorí prejavili záujem o „PCR kloktacie testy“

            Testovanie kloktaním sa uskutoční v piatok 23. apríla 2021 podľa tohto harmonogramu:

            8:00 až 8:30 – 7.A, 7.B, 8.A, 8.B, 9.A, 9.B

            8:30 až 9:00 – 5.A, 5.B

            9:00 až 9:30 – 6.A, 6.B

            Pred samotným odberom nesmiete 2 hodiny piť, jesť, kloktať, žuvať žuvačku, použiť sprej do nosa alebo hrdla, alebo si umyť zuby. Bližšie informácie o priebehu testovania nájdete vo videu (Príloha 1).

            V deň testovania kloktaním musí žiak, ktorý tento test absolvuje prvýkrát, so sebou priniesť rodičom vyplnené tlačivá "Súhlas dotknutej osoby" a "Zber údajov" (Príloha 2,3), príp. si ich môžete v priebehu tohto týždňa vyzdvihnúť vo vestibule školy každý deň do 14:00 hod. Bez súhlasu nemôže byť žiak otestovaný.

            Výsledky testov budú doručené zákonným zástupcom žiakov v priebehu víkendu sms správou na telefónne číslo uvedené v dotazníku.

             

            Nástup žiakov na vyučovanie

            Nástup žiakov na vyučovanie bude v pondelok 26. apríla v riadnom vyučovacom čase, triedy 5. až 7. ročníka budú mať v prvý vyučovací deň hodiny s triednym učiteľom, kde sa dozvedia informácie k ďalším dňom vyučovania. Triedny učiteľ pri vstupe do budovy školy vyzbiera od svojich žiakov riadne vyplnené a rodičom podpísané Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním osobných údajov žiaka a zákonného zástupcu (Príloha 4). Triedny učiteľ je oprávnený nahliadnuť do kópie potvrdenia negatívneho testu žiaka a rodiča, príp. do kópie výnimky z testovania.

            Počas celého vyučovacieho procesu sú žiaci povinní v zmysle vyhlášky ÚVZ SR č. 175 (Príloha 5) s účinnosťou od 19. apríla používať „za účelom riadneho prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) preventívnu ochrannú pomôcku, ktorou môže byť: respirátor, rúško, šál alebo šatka. 

             

            Oznam ŠJ

            Žiaci, ktorí nastúpia na prezenčné vyučovanie (týka sa len žiakov, ktorí chodievali na obed (suchý balíček) aj pred uzavretím školy) budú automaticky prihlásení na obed (aj suchý balíček). Odhlásiť sa z obeda bude možné najneskôr v pondelok 26.04.2021 do 8:00 hod. u vedúcej školskej jedálne.

             

            Tešíme sa na Vás...:)

             

             

          • POĎAKOVANIE rodičom budúcich prváčikov

          • Vedenie ZŠ ďakuje za prejavenú dôveru všetkým rodičom, ktorí sa rozhodli zapísať dieťa práve do našej školy. Tešíme sa na začiatok školského roka a na prvé stretnutia s našimi najmladšími školákmi.

             

            ĎAKUJEME :)

             

            A ešte pripomíname:

            Finančnú čiastku 10 eur (na balík zošitov a pomôcok) a overenie všetkých údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční začiatkom mája, rodičov budeme kontaktovať telefonicky.

            Rozhodnutia o prijatí na plnenie povinnej školskej dochádzky budú vydané po ukončení zápisu, najneskôr do 15. júna 2021. Termín na ich prevzatie bude zverejnený na stránke našej školy.

            V prípade podrobnejších informácií alebo otázok nás neváhajte kontaktovať.

            Vedenie školy

             

          • Úspešní riešitelia obvodného kola PYTAGORIÁDY

          • 13. a 14. apríla 2021 prebehlo obvodné kolo matematickej Pytagoriády v kategóriách P3 - P8. Počas súčasnej pandémie žiaci riešili zadané úlohy online, keďže vyučovanie prebiehalo dištančne. Súťažné kolo spočívalo v riešení súboru 15 úloh počas 60 minút. Úspešný riešiteľ je ten, ktorý získa v riešení 10 a viac bodov. Každý správny a úplný výsledok úlohy je hodnotený jedným bodom, ak súťažiaci získa aspoň 10 bodov za správne riešenia úloh. Každé jeho ušetrené 4 celé minúty do 60 minút sú hodnotené 1 bodom, ktoré sa mu pripočítavajú k bodom za správne vyriešené úlohy.

            Úspešní žiaci v školskom kole, ktorí zároveň postúpili do obvodného kola:

            Kategória P4 

            1. Mia Repelová 4.A
            2. Alexandra Lenďaková 4.A
            3. Filip Olekšák 4.A
            4. Tamara Fudalyová B
            5. Zuzka Pajerová 4.B              

            Kategória P5

            1. Filip Dufala  5.B                   
            2. Laura Monková  5.B             
            3. Šimon Sabol 5.B
            4. Laura Vojčíková 5.B            

            Kategória P6

            1. Bačbora Olekšáková 6.A      
            2. Zoran Grivalský 6.A             
            3. Samuel Krigovský 6.A         
            4. Ján Zamkovský 6.B              

            Kategória P7 (body za riešenie a čas)

            1. Veronika Adamcová 7.B

            Úspešní žiaci v obvodnom kole:

            Kategória P4

            1. Filip Olekšák
            2. Mia Repelová
            3. Tamara Fudalyová

            Kategória P5 

            1. Filip Dufala
            2. Laura Monková

            Kategória P6

            1. Zoran Grivalský
            2. Samuel Krigovský

            Všetkým ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

             

             

          • Kloktacie testy aj v našej škole

          • V piatok 23. apríla sme už po druhýkrát testovali našich žiakov kloktacími testami.

            Kloktací test je jednoduchý, bezpečný a bezbolestný. Vzorky sú odoberané formou výplachu ústnej dutiny žiaka fyziologickým roztokom alebo čistou vodou bez prítomnosti zdravotníckeho personálu, len pod dohľadom osoby, ktorá vykoná dozor pri odbere vzorky.

            Odobraté vzorky zozbiera zo školy poskytovateľ služby, ktorý ich vyhodnotí PCR testom a výsledok testu doručí zákonnému zástupcovi žiaka cez SMS alebo e-mail. Vzorky sa vyhodnocujú v akreditovanom laboratóriu. Výhodou kloktacích testov je omnoho presnejšia alebo citlivejšia detekcia prítomnosti vírusu SARS-CoV-2 v porovnaní s antigénovými testami.

            Účasť na testovaní formou kloktania je dobrovoľná. Žiak na II. stupni základnej školy môže byť v prípade nezáujmu o kloktacie testy naďalej testovaný antigénovými testami.

          • Deň Zeme vo IV.A triede

          • „Keď pohneme jednou jedinou vecou v prírode, zistíme, že je prepojená s celým zvyškom sveta.“ John Muir

            Už tradične je 22. apríl Svetovým dňom Zeme. Tento sviatok vznikol v roku 1970 ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Iniciátorom bol senátor Spojených štátov z Wisconsinu, Gaylord Nelson. Jeho cieľom je pripomenutie si závislosti na pokladoch, ktoré nám ponúka naša planéta, Zem.

            My, žiaci IV.A triedy, sme sa rozhodli si tento deň pripomenúť rôznymi aktivitami. Všetci žiaci našej triedy prišli do školy v oblečení farieb zemegule; teda v modrom, hnedom, bielom a zelenom.

            Najskôr sme si pozreli krátky environmentálny film o našej Zemi. Potom sme triedili odpad. Triedenie odpadu je každodennou disciplínou každého eko hrdinu. Kedysi sme mali veľmi obmedzené informácie o tom ako recyklovať. Donedávna sme vedeli, kam patrí plast a kam papier a sklo. Už sme však nevedeli, čo máme robiť s použitou pomletou kávou alebo zamasteným obalom od pizze. Preto sme spísali zoznam všetkých druhov odpadov, ktoré možno v domácnosti nájsť a pokúsili sme sa ich potriediť. Vy by ste vedeli, kde patrí žiarovka, zrkadlo, porcelán, hadica či drôtené sklo? Neskôr sme si vysvetlili pre nás celkom nové pojmy ako upcycling, zero waste a uhlíková stopa (o tej sme si dokonca v rámci hodiny čítania vypracovali pracovný list zameraný na čítanie s porozumením). A našou poslednou aktivitou bol návrh a realizácia plagátu, kde sme spísali naše tipy na ochranu toho najvzácnejšieho čo máme – našej Zeme. Sme radi, že sa nám tieto aktivity podarilo zakomponovať do hodiny kooperatívneho vyučovania a tak sme opäť o krok bližšie k uvedomeniu si, že každý a jeden je v skupine potrebný a dôležitý.

            Triedna učiteľka Katarína Čížiková

          • Deň Zeme v I.B

          • Pri príležitosti Dňa Zeme sme sa aj my, I. B trieda, zaoberali ochranou našej planéty. Sľubovali sme jej, čo všetko urobíme pre to, aby sme ju zachránili a tak sme si vytvorili veľkú planétu so stromami, kde sú naše sľuby. Jedným zo sľubov bolo to, že budeme recyklovať odpad. A tak sme z nazbieraných vrchnáčikov vytvorili veľkú planétu Zem. Nakoniec sme skrášlili prostredie našej školy našimi prírodnými kresbami.

             

            Triedna učiteľka Barbora Vitkovská

          • Deň Zeme v II.B

          • 22. apríla už tradične na celom svete oslavujeme Deň Zeme. Deň, kedy sa na chvíľu zastavíme a uvedomíme si hodnotu pokladov našej planéty. Jej zraniteľnosť a krehkosť si počas celého dňa pripomínali žiaci II.B triedy rôznymi aktivitami. 

            Spoločne so žiakmi sme viedli diskusiu o tom, ako ochrániť našu Zem, o dôležitosti recyklácie odpadu a ochrany životného prostredia – nevyhadzovať smeti do prírody, šetriť vodou alebo energiou.

            Žiaci vypracovali pracovné listy, v ktorých napísali k obrázkom, čo všetko pozitívne robíme pre našu planétu  a mali priradiť obrázky k smutnej a usmievavej planéte. Žiaci vytvorili aj výtvarné práce na túto tému, kde nakreslili a vymaľovali aj našu krásnu planétu Zem.

            Triedna učiteľka Petra Džerengová

          • Deň Zeme - sadenie stromčekov

          • V rámci Svetového dňa Zeme a zároveň v mesiaci apríl, ktorý je označený ako mesiac lesov,  sme si pripomenuli ich dôležitý význam a uctili sme si ich sadením stromčekov.

            Spolu so žiakmi z 3. A triedy sme vysadili stromčeky na školskom dvore, pretože sme sa rozhodli pomôcť aj takýmto spôsobom našej krásnej planéte. Zároveň, aby sme si pripomenuli, aké dôležité sú stromy pre náš život! Strom je nielen krásny, ale aj pozitívne vplýva na našu myseľ.  Ak vieš o akcii zameranej na vysádzanie nových stromčekov, určite sa do nej zapoj, urobíš niečo pre seba a svoje zdravie, ale aj pre zdravie celej planéty.

             

            Mgr. Beáta Gotzmannová a žiaci 3. A

          • DEŇ ZEME

          • Deň Zeme – najznámejší a najpopulárnejší spomedzi medzinárodných dní s environmentálnym zameraním sa prvý krát slávil v Amerike pred 50 rokmi ( 22. apríla 1970). O niečo neskôr sa k Amerike pripojil aj zvyšok sveta a 22. apríl sa stal Medzinárodným dňom Zeme.

          • Apríl – mesiac lesov

          • Projekt „Les ukrytý v knihe“

            Stará múdrosť hovorí: Keď si v živote zasadil, čo len jeden strom, nežil si nadarmo.“ O takomto čase pred rokmi k nám zavítali Mestské lesy Spišská Belá spolu s lesníkmi zo Zvolena a pripravili si pre žiakov rôzne aktivity v lese, keďže apríl je mesiac lesov.

            Žiaľ, v súčasnej pandemickej situácii sa to diať nemôže, ale lesní pedagógovia si pripravili online aktivity lesnej pedagogiky – projekt „Les ukrytý v knihe“, do ktorého sa zapojili aj naši žiaci. Projekt si pripravilo Národné lesnícke centrum Zvolen v spolupráci s partnerom LESY SR, štátny podnik.

            Žiaci vypracovali pracovné listy lesnej pedagogiky, prečítali si knihu o stromoch, z ktorej načerpali užitočné informácie a nezaháľali ani výtvarnými prácami, o čom dokazujú spoločné fotografie.

            Veríme, že sa situácia na ďalší rok zlepší a uvidíme sa v lese pri aktivitách lesnej pedagogiky s odborníkmi.

            Nezabúdajme, že lesy sú bohatstvom národa a preto ich musíme chrániť!

             

            Mgr. Beáta Gotzmannová a žiaci 3. A

            PhDr. Petra Džerengová a žiaci 2. B

          • ŠKOLSKÉ OVOCIE aj v čase pandémie

          • Touto cestou sa chceme poďakovať firme Marko Tatry, ktorá nám aj počas dištančného vzdelávania žiakov 2. stupňa poskytla v rámci projektu Školské ovocie bohatý zdravý balíček ovocia, zeleniny a džúsov, ktorý si mohli počas týchto dní žiaci prevziať. Avšak ani žiaci 1. stupňa neobišli naprázdno, počas prezenčného vzdelávania dostávali ovocie a dnes dostali tiež zdravý balíček plný zdravého ovocia a zeleniny. ĎAKUJEME.


             

          • Prikrmovanie "našich" vtáčikov v školskej záhrade

          • Nielen v zimných mesiacoch si našu pomoc zaslúžia vtáčiky, ktoré nám celú jar a celé leto spríjemňujú pobyt v prírode svojim štebotaním. Vtáctvu môžeme pomôcť prežiť náročné zimné obdobie, kedy sa v prírode nachádza menej dostupnej potravy. Prikrmovať začíname najmä počas dní s mrazmi, poľadovicou či vysokou snehovou pokrývkou. Vtedy sa vtáčikom hľadá potrava veľmi ťažko a radi privítajú našu pomoc.

            Aj vtáčiky v našej škole už počas minulého týždňa netrpezlivo navštevovali kŕmidlá s nevyslovenou prosbou o pomoc. Žiaci ich vypočuli a začali sme opäť s prikrmovaním.

            Odmenou nám bude krásny pohľad z okna na štebotavé sýkorky, hašterivých vrabcov, obratného brhlíka a ďalších druhov vtáčikov.

          • Matematický KLOKAN 2021

          • Do súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN sa v školskom roku 2020/2021 na Slovensku zapojilo opäť množstvo žiakov. Ani naša ZŠ nemohla chýbať v tejto obľúbenej matematickej súťaži. Z našej školy si svoje schopnosti z matematiky otestovalo 25 žiakov z 1. stupňa. Testy obsahovali netradičné zaujímavé úlohy, v ktorých si žiaci trénovali svoje logické myslenie. Vyberali  spomedzi  piatich možností jedinú správnu. Výsledky svojho snaženia sa žiaci dozvedia v mesiaci máj.

            Za 1. stupeň pani učiteľka Barbora Vitkovská

          • Hravé čítanie vo IV.A

          • Čítanie má vplyv nielen na rozvoj slovnej zásoby, myslenia, fantázie, ale predovšetkým buduje osobnosť dieťaťa.

            Doprajte deťom „dobrodružstvo“, ktoré dokáže iba kniha.

            Táto veta nás vo IV.A sprevádza dlhý čas. Ako ukázať deťom toto dobrodružstvo? Čítaním?  Áno. To je ono. Veď jednoznačne sme zistili, že čítanie v detstve je devízou do budúcnosti. A tak na hodinách Hravého čítania čítame, bádame, zisťujeme, objavujeme, smejeme sa a sem tam sa aj bojíme. Spoznávame rozmanité literárne žánre – ľudové a autorské rozprávky, príbehy s detským hrdinom, básne, riekanky, hádanky i bájky a tiež nových literárnych hrdinov. Dozvedeli sme sa aj množstvo zaujímavosti – napríklad, že v Afrike žije zviera, ktoré je napoly žirafa a napoly zebra a volá sa okapia, že poštová známka niekedy nebola samozrejmosťou a Roald Dahl nás presvedčil, že myši možno chytiť prilepením vecí na strop.

            Čítanie je odrazovým mostíkom, bez ktorého sa v živote nemožno hýbať vpred. Neprejde jediný deň, kedy by sme sa zaobišli bez tejto schopnosti.

            Triedna učiteľka Katarína Čížiková

          • Zápis prváčikov

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov!

            Opäť je tu obdobie, kedy sa  rozhodujete, ktorá základná škola bude pre Vaše dieťa tá správna. Ktorá im vytvorí príjemnú atmosféru, ponúkne tvorivé humánne prostredie, dobré priestorové vybavenie, moderné pomôcky, profesionálny prístup učiteľov, zaujímavé mimoškolské aktivity, možnosť pracovať s najmodernejšou didaktickou technikou, učiť sa cudzie jazyky a pod. Naša škola Vám tieto možnosti ponúka.

            Do základnej školy musí rodič v uvedenom termíne zapísať každé dieťaťa, ktoré do 31. augusta 2021 dovŕši 6. rok veku (vrátane dieťaťa, ktorému bol odložený začiatok plnenia povinnej šk. dochádzky).

             

            AKO ZAPÍSAŤ DIEŤA NA PLNENIE POVINNEJ ŠKOLSKEJ DOCHÁDZKY

             

            Vyberte si jednu z týchto dvoch možností:

            1. Vyplniť elektronickú prihlášku. Nájdete ju v hornom menu na webovej stránke školy v záložke „Elektronická prihláška“ – odporúčame uprednostniť tento spôsob podania prihlášky v dňoch 12. – 16. apríla 2021. 

            Podať elektronickú prihlášku môžete od 01.04.2021. 

            Finančnú čiastku 10 eur (na balík zošitov a pomôcok) a overenie všetkých údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadnej situácie, núdzového stavu, o čom budeme informovať na stránke školy.

             

            ALEBO

             

            2. Osobnou účasťou (bez prítomností detí) dňa 14. – 16. apríla 2021 v čase od 14:00 – 16:00  hod. v priestoroch školy (hlavná budova školy) s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení (každý zákonný zástupca musí mať rúško na tvári, ochranné rukavice na rukách a vlastné pero).

             

            ODKLAD POVINNEJ ŠKOLSKEJ DOCHÁDZKY

            V prípade, ak rodič chce dieťaťu odložiť nástup do školy, musí postupovať nasledovne:

            Požiadať riaditeľku MŠ o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania.

            Vyplniť žiadosť o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania (v MŠ).

            Priložiť písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomný súhlas pediatra, informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            Rozhodnutie o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ho  doručí  základnej škole dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadnej situácie, núdzového stavu.

             

            ZÁPIS DIEŤAŤA SO ŠVVP

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 15. júna 2021.

             

            ROZHODNUTIA

            Rozhodnutia o prijatí na plnenie povinnej školskej dochádzky alebo o odklade plnenia povinnej školskej dochádzky budú vydané po ukončení zápisu najneskôr do 15. júna 2021. Termín na ich prevzatie bude zverejnený na stránke našej školy.

                                             

                                                                                 PaedDr. Ľudovít Gumulák

                                                                                            riaditeľ školy

            Prílohy:

          • 7. apríl - Svetový deň zdravia

          •  

            Zdravý človek má tisíc želaní a chorý človek má len jedno želanie – byť zdravý.
            V rámci Svetového dňa zdravia sme si 7.4.2021 so žiakmi z 2.B triedy pripomenuli tento
            významný deň. Spoločne sme si sa porozprávali, čo je potrebné robiť, aby sme boli zdraví.
            Nie darmo sa hovorí: „V zdravom tele zdravý duch“. Nie len zdravo jesť, ale aj pravidelne sa
            hýbať. Pri príležitosti tohto dňa si žiaci rozhýbali kosti a uvedomili si dôležitosť pohybu
            a športu. V rámci výtvarnej súťaže „Nakresli svoje zdravie“ sa žiaci zapojili a prispeli aj
            svojimi kresbami.
            Niekedy zdravie vnímame ako samozrejmosť a práve preto by sme si mali uvedomiť,
            že zdravie máme iba jedno a je dôležité a potrebné si ho vážiť a chrániť!

            PhDr. Petra Džerengová a žiaci z 2. B triedy

          • Slovenčina zábavne

          • O tom, že hodina slovenčiny môže byť pre deti skutočne atraktívna sa mali možnosť presvedčiť žiaci IV.A triedy. Na hodine kooperatívneho vyučovania sa žiaci ponorili do hravého sveta slovenského jazyka a v trojčlenných skupinách si opakovali podstatné mená. Spoločne riešili vopred pripravené úlohy. Skúste to aj vy - vymyslite vetu, v ktorej budú iba slová pozostávajúce z 3 písmen, v nej podčiarknite podstatné mená a určite ich gramatické kategórie. Napíšte čo najviac zvierat začínajúcich sa na písmeno M, ale vo všetkých rodoch (tak sme sa dozvedeli, že existuje zviera menom mungo a mláďa morky sa nazýva morča). V Prešovskom kraji nájdite čo najviac obcí začínajúcich sa na písmeno S a pod. Počas tejto hodiny to u nás bzučalo ako v úli, čo je neklamným znakom usilovnej práce. V závere hodiny si každá skupina zvolila svojho hovorcu a prezentovali svoje splnené úlohy. Že žiaci podstatné mená naozaj vedia dokázali svojimi jednotkami. 

            Triedna učiteľka Katarína Čížiková