• Podporte nás v projekte - ČERSTVÉ HLAVIČKY

          • Vážení rodičia, milí žiaci a žiačky!

            Pokladničné bloky nemusia byť len z predajne Kaufland v Kežmarku! Ak nemáte možnosť zahlásiť svoj pokladničný blok priamo na internete, môžete ho vložiť do poštovej schránky každého triedneho učiteľa našej školy. 

            Bližšie informácie nižšie... :).

            Čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto potrebujeme dostať ešte viac ovocia a zeleniny do školy.

             

            Kaufland tento rok organizuje 2. ročník projektu Čerstvé hlavičky a hľadá partnerské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý rok.

             

            Stačí, ak na stránke www.cerstvehlavicky.sk nájdete našu školu a zahlasujete za ňu registráciou pokladničných blokov z nákupu v Kauflande od 24. júna do 29. júla 2020. Každý zaregistrovaný blok má hodnotu jedného hlasu.

            Aj naša škola sa môže stať jednou zo 70 škôl, ktoré budú dostávať ovocie a zeleninu pre žiakov celý školský rok 2020/2021. V každom okrese to však môže byť iba jedna škola, preto záleží na každom jednom hlase. Len spoločnými silami to môžeme dosiahnuť. Ak chceme vyhrať, musíme získať čo najviac hlasov z nákupných blokov z ktorejkoľvek predajne Kaufland na Slovensku.

             

            Podporte našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre vaše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia.

             

            S poďakovaním,

             

            Vedenie školy

          • Vyhodnotenie súťaže MAKSÍK

          • Ďalší ročník súťaže Maksík je úspešne za nami. Deti zažívali s Maksíkom radosť z objavovania, premýšľania a učili sa čítať s porozumením.

            Najlepšie umiestnenie a diplom Najmúdrejší Maksáčik a rôzne ceny v  školskom roku 2019/2020 získali:

            • Svetlana Grivalská , 2. A
            • Rebeka Grivalská, 2. A
            • Filip Olekšák, 3. A
            • Tamara Fudalyová, 3. B

            Diplomy Múdry Maksáčik a rôzne ceny získali:

            • Oliver Jurek, 2. B
            • Katarína Palgutová, 2. B
            • Zuzana Scholtzová, 2. A
            • Dominika Kučerová, 3. B
            • Zuzana Pajerová, 3. B
            • Sofia Chovaňáková, 3. B
            • Ela Čupková, 3. B

            Pani učiteľka Barbora Bieliková


             

          • Usmernenie na hodnotenie žiakov v ZŠ v čase mimoriadnej situácie v šk. roku 2019/2020 – 2. polrok

          • V zmysle Usmernenia na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020, vydaného ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR dňa 18.06.2020 a v zmysle súčasnej legislatívy, bude možné hodnotenie žiakov základných škôl za 2. polrok na prvom aj druhom stupni ZŠ týmito spôsobmi:

             

            1. slovné hodnotenie,

            2. hodnotenie známkou – klasifikácia,

            3. kombinované hodnotenie – slovne a známkou.

             

            Záverečné hodnotenie bude vychádzať z viacerých kritérií:

            -          polročné hodnotenie

            -          priemer známok získaných v období od 1.2.2020 do 15.3.2020

            -          odovzdanie zadaní v období mimoriadnej situácie (od 16.3.2020)

            -          kvalita odovzdávaných zadaní

             

            Zásady hodnotenia:

            1.   Riaditeľ   rozhodol   o   neklasifikovaní   všetkých   výchov,   techniky   a informatiky. V daných predmetoch bude žiak v rámci záverečného hodnotenia hodnotený slovne:

            • absolvoval
            • neabsolvoval

            2.  Žiaci  prvého ročníka  budú  v závere  školského  roka  hodnotení  slovne zo  všetkých   predmetov, okrem predmetov určených v bode 1.

            3.  Žiaci  druhého až štvrtého ročníka budú hodnotení z jednotlivých  vyučovacích  predmetov na  vysvedčení týmito stupňami hodnotenia, okrem predmetov určených v bode 1.

            • 1 - výborný
            • 2 - chválitebný
            • 3 - dobrý
            • 4 - dostatočný

             4.   Žiaci 2. stupňa  budú hodnotení z jednotlivých  vyučovacích  predmetov na  vysvedčení týmito stupňami hodnotenia, okrem predmetov určených v bode 1.

            • 1 - výborný
            • 2 - chválitebný
            • 3 - dobrý
            • 4 - dostatočný

            5. Všetci žiaci po absolvovaní posledného ročníka   vzdelávacieho programu odboru vzdelávania  pre prvý stupeň ZŠ získavajú  primárne  vzdelanie  aj  s doložkou:  „Žiak získal primárne vzdelanie“.

            6. Všetci  žiaci  po  absolvovaní   posledného  ročníka  vzdelávacieho   programu odboru vzdelávania pre druhý stupeň ZŠ získajú nižšie stredné vzdelanie aj s doložkou: „Žiak získal nižšie stredné vzdelanie“.

             

            V Spišskej Belej 23.6.2020                                     PaedDr. Ľudovít Gumulák - riaditeľ ZŠ

             

          • Všetko najlepšie ku Dňu otcov

          • Deň matiek je krásnym sviatkom všetkých mamičiek. No nie sú to len mamičky, ktoré majú „svoj“ slávnostný deň, aj oteckovia totiž slávia Deň otcov, a to už túto nedeľu.

            Nezabúdajme na úlohu otca

            Úloha otca je v rodine a v živote dieťaťa veľmi dôležitá. Aj keď v mnohých dnešných rodinách to vyzerá tak, že deti svojho otca viac nepoznajú ako poznajú, prípadne vyrastajú bez neho, stále je to výnimočná osoba a či chceme alebo nie, ovplyvňuje formovanie osobnosti dieťaťa.

            Neraz zabúdame na oteckov, všade sa vyzdvihuje skôr podiel matky na výchove a starostlivosti o deti. No aj otcovia sú tu a zaslúžia si pozornosť. Za všetko, čo pre nás a pre naše deti robia, za to, že ich naučia bicyklovať sa alebo hrať futbal, za zabezpečovanie každodenného živobytia pre celú rodinu a za všetko ostatné, čo pre deti a pre rodinu ako takú otcovia robia.

            A je to tiež čas spomenúť si aj na našich vlastných otcov. Aj keď už máme vlastné rodiny a nežijeme možno pod jednou strechou, môžeme otcovi v tento deň aspoň milým gestom vyjadriť svoju vďačnosť a úctu.

            Tak ako mnohé iné sviatky, ktoré sa k nám dostávajú z Ameriky, aj Deň otcov je prijímaný s rôznymi pocitmi u ľudí. V našich končinách mu dosiaľ nebola venovaná až taká veľká pozornosť, no dalo by sa povedať, že popularita Dňa otcov narastá aj u nás. I keď mnohí v tomto sviatku stále vidia len komerčnú záležitosť, podobne ako vnímajú niektorí ľudia Deň sv. Valentína.

            Neznamená to však, že na Deň otcov musíme napochodovať do obchodu a priniesť svojmu otcovi drahý parfum alebo mu kúpiť navigáciu do auta. Tí, ktorí chcú, si Deň otcov pripomenú a urobia ho výnimočným, tí, ktorým sa tento nápad nepáči, ho môžu prejsť bez povšimnutia. Je to však škoda, pretože vyjadriť lásku a vďačnosť sa dá hoci i malým gestom či jediným slovíčkom

            „ĎAKUJEM“...

             

            Zdroj: https://najmama.aktuality.sk/clanok/225091/nezabudnite-dnes-je-den-otcov/

          • Informácie k nástupu žiakov od 22.6.2020

          • Vážení rodičia!

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v súlade s opatreniami Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky s účinnosťou od 22. júna 2020 obnovuje školské vyučovanie vo všetkých druhoch a typoch škôl a všetkých ročníkoch.

            Účasť žiakov na vyučovaní je dobrovoľná.

            Je však nevyhnutné, aby žiaci vrátili učebnice a zároveň si vyzdvihli nové. Preto sme vytvorili harmonogram vrátenia a prevzatia učebníc potrebných do vyššieho ročníka pre prítomných a neprítomných žiakov v škole.

            Prítomní žiaci:

            24.6.2020 – 8., 7. a 6. ročník (od 8:00 hod.)

            25.6.2020 – 5., 4. a 3. ročník (od 8:00 hod.)

            26.6.2020 – 2. a 1. ročník (od 8:00 hod.)

             

            Neprítomní žiaci – odovzdávanie učebníc:

            23.6.2020 od 10:00 – 11:30 hod. (žiak musí mať na tvári rúško a dezinfikovať si ruky pri vstupe do budovy školy, žiak sa prihlási u svojho triedneho učiteľa a v škole sa zdrží iba na čas nevyhnutný na odovzdanie učebníc)

            Neprítomní žiaci – prevzatie učebníc:

            26.6.2020 od 10:00 – 11:30 hod. (žiak musí mať na tvári rúško a dezinfikovať si ruky pri vstupe do budovy školy, žiak sa prihlási u svojho triedneho učiteľa a v škole sa zdrží iba na čas nevyhnutný na prevzatie učeníc)

            Pri nástupe do školy:

            Pri vstupe do školy bude poverenými zamestnancami školy vykonaný ranný filter žiakov: náhodná kontrola teploty bezkontaktným teplomerom, dezinfekcia rúk, kontrola, či má žiak dve rúška v igelitovom vrecúšku a papierové vreckovky. Ak je žiak alergický na dezinfekčné prostriedky, musí si rodič pre dieťa zabezpečiť vlastnú dezinfekciu a poučiť dieťa o jej správnom používaní.

            Obedy pre žiakov 6. – 9. ročníka budú zabezpečené len formou suchého balíčka (prihlásiť sa na stravu musí žiak u vedúcej školskej jedálne do 19.6.2020 do 15:00 hod.).

            Prevádzka základnej školy bude od 07:30 hod. do 15:30 hod. počas pracovných dní.

            Pre 1. - 4. ročník bude končiť vyučovanie o 11:30 hod.

            Pre 5. – 9. ročník bude končiť vyučovanie o 12:00 hod.

            Po vyučovaní bude pre žiakov 1. - 4. ročníka do 15:30 hod. v prevádzke ŠKD.

            Zákonný zástupca:

            • zodpovedá za dodržiavanie prísnych hygienických predpisov (nosenie rúška, dezinfekcia rúk)
            • do budovy školy v žiadnom prípade nevstupuje
            • zabezpečí pre svoje dieťa na každý deň dve rúška, igelitové vrecko na rúška a balík jednorázových hygienických vreckoviek
            • pri prvom nástupe dieťaťa, alebo po každom prerušení, trvajúcom dlhšie ako tri dni, predkladá zodpovednému pedagógovi písomné čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (viď príloha). Bez čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti dieťaťa nebude žiak prijatý na výchovnovzdelávací proces. Čestné vyhlásenie je potrebné si vytlačiť, vypísať a odovzdať pri nástupe žiaka do školy. V prípade, že zákonný zástupca nemá k dispozícii tlačiareň, budú tieto tlačivá k dispozícii v hlavnej budove školy na Štefánikovej ulici 19 v pracovné dni od 8:00 – 15:00 hod.
            • bezodkladne informuje zodpovedného pedagóga a riaditeľa školy o podozrení alebo potvrdenom výskyte COVID19 alebo o nariadenej karanténe u dieťaťa alebo v rodine, kde dieťa žije. Dieťa je za týchto podmienok zo školy vylúčené.

            Žiak:

            • po príchode do školy sa prezuje do prezuviek
            • umyje si ruky bežným spôsobom
            • všade vo vnútorných priestoroch školy okrem vlastnej skupiny nosí rúško

            Učiteľ a škola:

            • po príchode žiaka do školy sa uskutoční ranný filter (náhodné meranie teploty bezdotykovým teplomerom, dezinfekcia rúk, preberanie vyhlásenia o bezinfekčnosti pri prvom nástupe do školy)
            • zabezpečuje v miestnosti, kde sa stretáva skupina žiakov, časté vetranie
            • pravidelne upozorňuje žiakov na dodržiavanie hygienických pravidiel pri kašľaní a kýchaní
            • presuny žiakov a pohyb po chodbách organizuje tak, aby sa čo najmenej stretávali s inými skupinami

            Vážení rodičia, svojím dobrovoľným výberom o záujem umiestniť dieťa v základnej škole vyjadrujete súhlas s obmedzenými podmienkami prevádzky základnej školy dané od 1. júna 2020 do 30. júna 2020 a súhlas s dodržiavaním pokynov riaditeľa školy.

            ĎAKUJEME

                                                                            Vedenie školy

             

             

             

             

             

          • Informácia pre žiakov 9. ročníka

          • Prosíme žiakov 9. ročníka, aby dňa 10.6.2020 od 12:30 - 13:00 hod. prišli odovzdať učebnice a zároveň si zo školy zobrali svoje osobné veci (prezuvky, oblečenie na TŠV...).

            ĎAKUJEME!

          • Všetko najlepšie...

          • Do nebies dnes správa letí,

            že dnes majú sviatok deti.

             

            Slniečko sa na nás smeje,

            naše telá lúčmi hreje.

            Janko, Ferko, Anička!

            Kde je naša tortička?

            Upečie ju mamička!

             

            V srdciach veľa radosti,

            vo vrecku viac sladkostí.

            Celý rok len veľa hier,

            veľký úsmev z našich pier.

             

            Už je koniec básničky,

            veľa lásky detičky!!!