• ZMENA: Vyučovanie žiakov 1. stupňa od 1. marca 2021

          •  

            Vážení rodičia,

            na základe veľmi nepriaznivej epidemiologickej situácie na celom Slovensku (IV. stupeň varovania podľa celonárodných kritérií COVID AUTOMATU - Príloha 1) je od 1. marca 2021 podmienkou nástupu žiaka 1. stupňa na prezenčné vyučovanie znova čestné vyhlásenie jedného zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (Príloha 2) a k nahliadnutiu kópia negatívneho testu zákonného zástupcu na ochorenie COVID-19 nie staršieho ako 7 dní (i napriek tomu, že náš okres sa dostal do červenej farby - II. stupňa varovania COVID AUTOMATu).

             

            Čestné vyhlásenia budú ráno 1. marca pred vstupom do školy zbierať triedne učiteľky, ktoré takisto nahliadnu do kópie negatívneho testu zákonného zástupcu. V prípade, že rodič má potvrdenie o negativite formou sms, takisto je potrebné umožniť  nahliadnuť do tohto potvrdenia.

             

            Kto nemá možnosť vytlačiť si tlačivo o bezinfekčnosti, bude k dispozícii aj vo vestibule školy vo štvrtok a v piatok 25. – 26. februára od 08:00 do 14:00 hod. Upozorňujeme, že bez spomínaného tlačiva nebude možná prezenčná výučba žiaka, triedna učiteľka bude náležite kontaktovať zákonného zástupcu žiaka, ktorý si bude musieť svoje dieťa v čo najkratšom čase vyzdvihnúť z budovy školy.

             

            Ďalšie dôležité informácie:

            • Žiaci sú povinní počas celého vyučovacieho procesu mať prekryté horné aj dolné dýchacie cesty rúškom. Výnimkou je len konzumácia jedla. Každý žiak musí mať k dispozícii aj jedno náhradné rúško a balík hygienických vreckoviek.
            • Školský klub a ŠJ detí budú v riadnej prevádzke aj od pondelka 1. marca 2021. Vzhľadom na nutnosť nepremiešavania skupín žiakov a vzhľadom na nedostatočné personálne kapacity, bude školský klub len pre žiakov 1.- 3. ročníka a ranný klub sa dočasne ruší.
            • V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

              1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

              2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

              3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

              4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            • Druhý stupeň pokračuje dištančnou formou.

            • Pevne veríme, že sa za tých pár dní pred nástupom do školy od 1. marca nič nezmení, zatiaľ platia tieto pokyny a nariadenia. Ďakujeme za pochopenie. 

             

                       Vedenie školy

             

          • 13. ročník okresného kola dejepisnej olympiády

          • V štvrtok 11.2.2020 sa uskutočnil 13. ročník okresného kola dejepisnej olympiády online formou prostredníctvom portálu onlineolympiady.sk. Zo školského kola postúpili do okresného kola 4 žiaci.  Žiaci predviedli svoje vedomosti z učiva daného ročníka a z vedomosti o feudalizme a stredovekom Anglicku, Francúzsku a Nemecku.  Naši žiaci predviedli vynikajúce výkony. Krásny úspech dosiahli naši šikovní chlapci Zoran Grivalský, ktorý v kategórií F obsadil 3. miestoPatrik Pataky v kategórií D taktiež 3. miesto. Úspešnou riešiteľkou sa stala aj Simonka Fiamčíková, ktorá získala 5. miesto. Našu školu reprezentovala aj Paulínka Kostková v kategórií E, ktorej chýbali dva body k úspešnosti. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy aj v tejto mimoriadnej situácií.

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide...

          • Fašiangy sú už tradične časom plesov, zábav a karnevalov. Detské karnevaly sú pre deti príležitosťou prezentovania svojich nápaditých masiek vytvorených šikovnými mamkami, samotnými deťmi na vyučovacích hodinách výtvarnej a pracovnej výchovy, či aj cez bohatý výber v kamenných obchodoch alebo na internete. Je to čas, na ktorý sme sa tešili aj v našej základnej škole a každoročne sme svoju radosť mohli prejaviť na školskom karnevale. Bohužiaľ, tento školský rok sa karneval nemohol uskutočniť kvôli pandemickým opatreniam.  Aby sme náš smútok nad neuskutočnenou akciou rozptýlili, žiaci III.B triedy sa rozhodli spraviť si svoje "malé fašiangy". Spoločne sa na hodine slovenského jazyka porozprávali, čo sú to fašiangy, aké zvyky sa v tomto období dodržiavali, ako sa ľudia vedeli v čase ukončenia zimy, keď na poliach ešte nebolo toľko práce, zabaviť. Počas výtvarnej výchovy si žiaci z III.B vytvárali rôzne originálne masky ako napr. psíka, mačku, leva, motýľa, či masku abstraktnej postavy, všetko podľa vlastnej fantázie. Žiaci mali z vyrobenej masky obrovskú radosť. Veríme, že na budúci rok sa už bude konať karneval v telocvični, kde sa budeme môcť všetci stretnúť, zatancovať, zabaviť sa a pochváliť sa čo najoriginálnejšou, vlastnoručne vyrobenou maskou.

            Prajeme Vám tento predveľkonočný čas, aby bol priestorom pre pokoj, radosť a lásku vo Vašich rodinách.

            Triedna učiteľka Mgr. Monika Andrášová

             

          • Karneval vo IV.A

          • Čo je tu dnes?  Veľký bál a či dáky karneval? Sprievod masiek krúži v kruhu, jedna maska strieda druhú. Takto presne to vyzeralo aj na našom triednom karnevale. Miestami sme mali pocit, že sme sa ocitli v rozprávkovom svete, kde prišiel drevorubač aj tiger milý, princezná, škriatok a aj víly. Tak sa naša trieda premenila na jednu úžasnú karnevalovú party, kde sme si všetci spoločne zatancovali a zahrali rôzne hry.

             

            Triedna učiteľka: K. Čížiková

          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • V piatok 5. februára sa uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády. Vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu sa tento školský rok realizovalo online. Našu školu reprezentovali žiaci 5. ročníka (kategória G) a 6. ročníka (kategória F). Najúspešnejším šiestakom bol Zoran Grivalský zo 6.A, ktorý sa umiestnil na 5. mieste. Úspešnou riešiteľkou bola takisto Viktória Gregorová zo 6.B

            Aj spomedzi našich piatakov, ktorí sa do olympiády zapojili prvýkrát, máme úspešného riešiteľa. Je ním Andreas Jankura z 5.A. 

            Súťažiacim blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • OZNAM: Jarná škola

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR umožnilo organizovať jarné školy v čase jarných prázdnin jednotlivých krajov (Prešovský kraj: 22.2. – 26.2.2021).

            V priebehu minulého týždňa sme urobili prieskum záujmu o takúto možnosť vzdelávania počas jarných prázdnin. Z dôvodu nízkeho záujmu sme rozhodli, že ju otvárať nebudeme.

            Prajeme Vám príjemné prázdninové dni plné milých jarných zážitkov, spoločných chvíľ s rodinou, oddychový čas doma, aby sme sa mohli po ich skončení zdraví opäť stretnúť v škole. 

             

          • 2. B trieda ostáva na dištančnom vzdelávaní do konca týždňa (15.2. - 19.2.2021)

          • Z dôvodu pozitívneho testu na Covid 19 u žiaka a v nadväznosti na trvanie mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a v záujme zabezpečenia ochrany zdravia detí, žiakov, pedagogických zamestnancov a ďalších zamestnancov škôl a školských zariadení v súlade s § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a na základe vyjadrenia RÚVZ v Poprade, prerušujeme prezenčné vyučovanie pre 2. B triedu na celý týždeň (od 15.2. - 19.2.2021).

            Trieda 2.B sa v uvedených dňoch nezúčastní prezenčnej formy vyučovania, teda ostáva doma. Vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou (on line) podľa mimoriadneho online rozvrhu. Zároveň oznamujeme, že všetci žiaci uvedenej triedy sú automaticky odhlásení z obeda. V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa platného usmernenia hlavného hygienika. Pripomíname a prosíme rodičov, aby v prípade podozrenia či príznakov u dieťaťa (celková únava, slabosť, suchý dráždivý kašeľ, zvýšená telesná teplota, bolesti hlavy a kĺbov, náhla strata čuchu a chuti...) ochorenia COVID-19 kontaktovali lekára. Zároveň upozorňujeme na dodržanie všetkých platných protiepidemiologických opatrení.

            PaedDr. Ľudovít Gumulák

            riaditeľ školy

          • Prerušenie prezenčného vyučovania pre 2. B triedu od 15. do 16. februára

          • Z dôvodu pozitívneho testu na Covid 19 u žiaka a v nadväznosti na trvanie mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a v záujme zabezpečenia ochrany zdravia detí, žiakov, pedagogických zamestnancov a ďalších zamestnancov škôl a školských zariadení v súlade s § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov prerušujem prezenčné vyučovanie pre triedu 2.B na dni  15. a 16. februára 2021.

            Trieda 2.B sa v uvedených dňoch nezúčastní prezenčnej formy vyučovania, teda ostáva doma. Vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou (on line) podľa mimoriadneho online rozvrhu. Zároveň oznamujeme, že všetci žiaci uvedenej triedy sú odhlásení z obeda zatiaľ na tieto dva dni. V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa platného usmernenia hlavného hygienika. Pripomíname a prosíme rodičov, aby v prípade podozrenia či príznakov u dieťaťa (celková únava, slabosť, suchý dráždivý kašeľ, zvýšená telesná teplota, bolesti hlavy a kĺbov, náhla strata čuchu a chuti...) ochorenia COVID-19 kontaktovali lekára. Zároveň upozorňujeme na dodržanie všetkých platných protiepidemiologických opatrení.

            Výučba od 17. februára bude prebiehať podľa rozhodnutia RÚVZ.

            PaedDr. Ľudovít Gumulák

            riaditeľ školy

             

          • Vyučovanie žiakov 1. stupňa od 15. februára 2021

          • Vážení rodičia,

            na základe nepriaznivej epidemiologickej situácie v našom okrese je od 15. februára 2021 podmienkou nástupu žiaka 1. stupňa na prezenčné vyučovanie znova čestné vyhlásenie jedného zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (Príloha 1) a k nahliadnutiu kópia negatívneho testu zákonného zástupcu na ochorenie COVID-19 nie staršieho ako 7 dní.

            Rodič/zákonný zástupca sa testovania zúčastňuje na ktoromkoľvek odbernom mieste - Príloha 2 (už nie je určený presný harmonogram pre školy).

            Čestné vyhlásenia budú ráno 15. februára pred vstupom do školy zbierať triedne učiteľky, ktoré takisto nahliadnu do kópie negatívneho testu zákonného zástupcu. V prípade, že rodič má potvrdenie o negativite formou sms, takisto je potrebné umožniť  nahliadnuť do tohto potvrdenia.

            Kto nemá možnosť vytlačiť si tlačivo o bezinfekčnosti, bude k dispozícii aj vo vestibule školy v piatok 12. februára od 08:00 do 14:00 hod. Upozorňujeme, že bez spomínaného tlačiva nebude možná prezenčná výučba žiaka, triedna učiteľka bude náležite kontaktovať zákonného zástupcu žiaka, ktorý si bude musieť svoje dieťa v čo najkratšom čase vyzdvihnúť z budovy školy.

            Ďalšie dôležité informácie:

            • Žiaci sú povinní počas celého vyučovacieho procesu mať prekryté horné aj dolné dýchacie cesty rúškom. Výnimkou je len konzumácia jedla. Každý žiak musí mať k dispozícii aj jedno náhradné rúško a balík hygienických vreckoviek.
            • Školský klub a ŠJ detí budú v riadnej prevádzke aj od pondelka 15. februára. Vzhľadom na nutnosť nepremiešavania skupín žiakov a vzhľadom na nedostatočné personálne kapacity, bude školský klub len pre žiakov 1.- 3. ročníka a ranný klub sa dočasne ruší.
            • Termín jarných prázdnin zostáva nezmenený – od 22.02.2021 do 26.02.2021.

                       Vedenie školy

          • Rozvrh platný od 8.2.2021 pre žiakov 1. stupňa

          • Vážení rodičia žiakov 1. stupňa, informujeme Vás, že na našej stránke bol zverejnený nový mimoriadny rozvrh hodín pre žiakov prvého stupňa platný od 8. februára 2021. 

            Pre jeho zobrazenie kliknite v hornej lište na "Žiaci a rodičia", "Rozvrh", ďalej v ponuke vyberte "Stály rozvrh" a zvoľte možnosť "Rozvrh pre 1. stupeň od 8.2.2021".

            Vedenie školy

          • OZNAM pre rodičov/zákonných zástupcov žiakov 1. stupňa

          • Vážení rodičia žiakov 1. stupňa,

            podľa manuálu „Návrat do škôl 2021“, vydaným ministerstvom školstva, je od 8. februára 2021 podmienkou nástupu žiaka 1. stupňa na prezenčné vyučovanie čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a k nemu priložená kópia negatívneho testu zákonného zástupcu na ochorenie COVID-19.

            Čestné vyhlásenia budú ráno pred vstupom do školy zbierať triedne učiteľky, ktoré takisto nahliadnu do kópie negatívneho testu zákonného zástupcu. V prípade, že rodič má potvrdenie o negativite formou sms, takisto je potrebné umožniť  nahliadnuť do tohto potvrdenia.

            Škola nebude zbierať, ani zhromažďovať kópie potvrdení o negatívnom výsledku zákonného zástupcu. Budú slúžiť len k nahliadnutiu a následne budú ihneď vrátené žiakom.

          • Návrat žiakov do škôl od 8.2.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            Zriaďovateľ  ZŠ M. R. Štefánika, mesto Spišská Belá rozhodlo o prezenčnej forme vzdelávania od pondelka 8. februára pre žiakov 1. stupňa.

            Podmienkou nástupu žiaka na prezenčné vzdelávanie je negatívny test na COVID-19 aspoň jedného z rodičov (zákonného zástupcu).

            Podľa harmonogramu testovania zákonných zástupcov žiakov, ktoré sa uskutoční tento víkend – 6. a 7. februára sa zákonní zástupcovia žiakov našej školy môžu prísť otestovať v sobotu 6. februára a v nedeľu 7. februára od 10:00 do 12:00 hod. a od 15:00 do 18:30. Testovanie sa uskutoční pri MsÚ Spišská Belá. Poradie testovania rodičov sa riadi podľa príchodu. Upozorňujeme, že toto mobilné odberné miesto bude zriadené výlučne len na potreby znovuotvárania škôl a je určené pre zákonných zástupcov žiakov 1. stupňa (1 zákonný zástupca na žiaka, prípadne na žiakov súrodencov) a pre zamestnancov školy.

            Žiaci 1 stupňa ZŠ sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.

            Z aktuálneho manuálu „Návrat do škôl 2021“, zverejneného na webovej stránke MŠVVaŠ SR (Príloha 1 – pod textom) uvádzame:

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“. 

            Povinnosťou rodiča (zákonného zástupcu) je pri prvom opätovnom nástupe žiakov do škôl a následne každých 7 dní odovzdať vyplnené Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, v ktorom zákonný zástupca prehlasuje, že má negatívne výsledky na COVID-19. Tlačivo na stiahnutie prikladáme aj v prílohe 2 (pod textom).

            Kto nemá možnosť vytlačiť si ho, bude k dispozícii aj vo vestibule školy v sobotu 6. februára od 10:00 do 12:00 hod. Vyplnené a podpísané čestné vyhlásenie zákonného zástupcu prinesie žiak v pondelok 8. februára do školy a odovzdá ho triednej učiteľke. Upozorňujeme, že bez spomínaného tlačiva nebude možná prezenčná výučba žiaka, triedna učiteľka bude náležite kontaktovať zákonného zástupcu žiaka, ktorý si bude musieť svoje dieťa v čo najkratšom čase vyzdvihnúť z budovy školy.

            Ďalšie dôležité informáciu k nástupu žiakov 1. stupňa:

            • Žiaci sú povinní počas celého vyučovacieho procesu mať prekryté horné aj dolné dýchacie cesty rúškom. Výnimkou je len konzumácia jedla. Každý žiak musí mať k dispozícii aj jedno náhradné rúško a balík hygienických vreckoviek.
            • Školský klub detí bude v riadnej prevádzke od pondelka 8. februára. Vzhľadom na nutnosť nepremiešavania skupín žiakov a vzhľadom na nedostatočné personálne kapacity, bude školský klub len pre žiakov 1.- 3. ročníka a ranný klub sa dočasne ruší.
            • Školská jedáleň bude v prevádzke od pondelka 8. februára. Všetci stravníci 1. stupňa sú automaticky prihlásení na obed, preto dôrazne upozorňujeme rodičov žiakov, ktorí od 8. februára nenastúpia do školy, že rodič je povinný takéhoto žiaka z obeda odhlásiť najneskôr v pondelok 8. februára do 8.00 hod.
            • O presnom rozvrhu žiakov bude v pondelok 8. februára informovať triedna učiteľka. V pondelok si všetci žiaci prvého stupňa  prinesú do školy pomôcky na vyučovacie predmety SJL a MAT.
            • Termín jarných prázdnin zostáva nezmenený – od 20.02.2021 do 28.02.2021.

                       Vedenie školy

             

             

             

          • Školská jedáleň informuje svojich stravníkov - dôležitý oznam!

          • Školská jedáleň bude v prevádzke od pondelka 8. februára 2021. Všetci stravníci 1. stupňa sú automaticky prihlásení na obed, preto dôrazne upozorňujeme rodičov žiakov, ktorí od 8. februára nenastúpia do školy, že rodič je povinný takéhoto žiaka z obeda odhlásiť najneskôr v pondelok 8. februára do 8.00 hod.

            Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom stravníkov, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, že do 15. februára 2021 je potrebné uhradiť režijný poplatok na druhý polrok školského roka 2020/2021 v sume 30 eur/teplý obed a 20 eur/suchý balíček na žiaka za obdobie február až jún 2021.

            Spôsob úhrady stravných poplatkov: prevodom, hotovosť. Nezabudnúť uviesť do správy pre príjemcu meno dieťaťa, aby sme vedeli platbu priradiť.

            Číslo účtu:       SK30 0200 0000 0016 3548 5755

            Dieťa je možné z obeda odhlásiť ráno do 7:30 hod. alebo deň vopred na tel.č.052/4591378, 0911/893796, alebo na email: nebusovabozena@gmail.com