• Opäť sme boli úspešní v ďalšom projekte...

          • Interný grantový program Regióny je realizovaný v spolupráci so spoločnosťou SPP. Účelom grantového programu Regióny je podpora verejnoprospešných projektov, ktoré prinášajú úžitok miestnym komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska. Ekofond SPP vyhradil finančné prostriedky, ktoré sú určené na podporu verejnoprospešných projektov s cieľom skvalitniť život v obciach a v mestách. Vybrané projekty mohli získať finančnú podporu v hodnote až 2000 eur.  

            Naša škola sa uchádzala o podporu v Oblasti 1: Rozvoj, podpora a zveľadenie obcí, miest a regiónu, projekty zamerané na rozvoj komunitného života:

            •    obnova detských ihrísk, škôl, škôlok, detských dopravných ihrísk a športovísk

            Podarilo sa nám získať 1000 eur, ktoré použijeme na kúpu Outdoor fitnes strojov, ktoré budú súčasťou športovo-zábavné ihriska.

            Naším dlhodobým zámerom je vybudovať v areáli školského dvora športovo-zábavné ihrisko. Uvedomujeme si, že je to dlhodobá záležitosť, nakoľko nám finančné prostriedky nedovoľujú zrealizovať tento projekt naraz, no veríme, že postupne pri získaní ďalších a ďalších finančných prostriedkov sa nám to raz, snáď čoskoro, podarí.  

            Cieľom nášho projektu je vybudovať športovo-zábavné ihrisko v areáli školy, čím chceme prispieť k rozvoju športovo-pohybových aktivít detí a mládeže. Už dlhodobo sa snažíme pritiahnuť deti, mladých ľudí k fyzickým aktivitám. Okolo týchto ihrísk vznikajú komunity mladých ľudí, v ktorých si členovia navzájom pomáhajú a rešpektujú sa. Chceme byť deťom a mládeži nápomocní pri zmysluplnom a zodpovednom využívaní svojho voľného času. Taktiež detičky z materskej školy môžu v popoludňajších hodinách spolu tráviť čas, cvičiť a odovzdávať si zručnosti i ďalšie informácie. Možnosť využívania ihriska bude aj pre Centrum deti a rodiny, ktorí sídli v našom meste a ktorých detí navštevujú našu školu.

            Taktiež nám ide o:

            - budovanie vzťahu k prakticko-náučnej činnosti

            - zabezpečenie bezpečného priestoru na pohyb a hru, ktorá sú základnou zložkou vo výchovno-vzdelávacom procese,

            - dosiahnutie pravidelného stretávania detí pri športovo-edukačných aktivitách nielen v dopoludňajších hodinách,

            - dosiahnutie zlepšenia športovej aj aktivity praktických činností,

            - dosiahnutie stretávania rodičov i starých rodičov detí pri aktivitách,

            - organizovanie športovo-edukačných aktivít (súťaže všetkých vekových kategórií, MDD...),

            - zdôraznenie významu všeobecných hodnôt zážitkového učenia,

            - mentálny rozvoj detí, pohybovo náučných aktivít, budovanie vzájomných vzťahov medzi deťmi, vytváranie prvých kamarátskych vzťahov

            - zlepšenie vybavenosti a skrášlenie areálu školy,

            - zvýšenie štandardu areálu ZŠ,

            - propagácia školy v očiach verejnosti, zamedzenie odchodu žiakov do iných miest a obcí,

            - podpora zdravia detí a žiakov – cvičenie v prírode na čerstvom vzduchu.

          • Poďakovanie sponzorom školy

          • Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým rodičom, priateľom, známym i neznámym, firmám, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali a podieľajú na pomoci a podpore našej školy.

             

            1. Bicykle Kostka, Spišská Belá
            2. Marko Tatry – Veľkoobchod ovocia a zeleniny, Spišská Belá
            3. Remeslá Spišská Belá
            4. Lesy Spišská Belá
            5. Papiernictvo Naty, Spišská Belá
            6. B-MAX Šebest pekáreň, Ľubica
            7. MEGAS trade, s.r.o., Kežmarok
            8. KP Plus, Kežmarok
            9. Kníhkupectvo Alterego, Kežmarok

            ĎAKUJEME!!!

          • Informácia k zmene poskytovania dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa v školskom roku 2021/2022

          • S platnosťou od 01.08.2021 došlo k legislatívnym zmenám, ktorých úprava má vplyv na doterajšie poskytovanie dotácie na stravu od nového školského roku 2021/2022.

            Pre vznik nároku na dotáciu na stravu pre dieťa sú rodičia detí, príp. zákonní zástupcovia povinní najneskôr do 16.07.2021  predložiť školskému zariadeniu, ktoré ich dieťa navštevuje:

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (potvrdenie vydáva príslušný úrad práce) alebo
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima (potvrdenie vydáva príslušný úrad práce) alebo
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (vyhlásenie poskytne MŠ, ZŠ). V tomto prípade ide o dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia (daňový bonus) na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti. Pri tejto novej skupine detí vzniká pre rodičov, príp. zákonných zástupcov detí oznamovacia povinnosť – informovať MŠ alebo ZŠ o uplatnení daňového bonusu!

            Za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie, ktoré sa uskutočňuje bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, kde je možné za splnených vyššie uvedených podmienok uplatniť si nárok na dotáciu na stravu.

            V prípade, ak si rodičia, príp. zákonní zástupcovia detí do stanoveného termínu nesplnia svoju povinnosť a nepredložia požadované doklady k nároku na dotáciu na stravu, nebudú ich deti zaradené do zoznamu oprávnených osôb.

            Bližšie informácie o zmene poskytovania dotácií Vám budú poskytnuté na Mestskom úrade v Spišskej Belej, Oddelenie sociálnych vecí – telefonicky na tel. č.: 052 46 80 518, e-mailom na adrese mlakova@spisskabela.sk alebo osobne v kancelárii č. 5 – Ing. Anna Mlaková, príp. priamo v školských zariadeniach.

            Zdroj: https://spisskabela.sk/mesto/aktuality/informacia-k-zmene-poskytovania-dotacii-na-podporu-vychovy-k-stravovacim-navykom-dietata-v-skolskom-roku-2021-2022/

             

          • ŠTEFÁNIKOV VŠEVEDKO – vyhodnotenie celoročnej súťaže

          • Aj v tomto školskom roku sme ocenili tých žiakov, ktorí predsa len urobili čosi naviac. 

            V rámci tretieho ročníka našej celoročnej súťaže ŠTEFÁNIKOV VŠEVEDKO boli ocenení žiaci: Mia Repelová, žiačka 4.A triedy  a Dominika Halčinová, žiačka 9.A triedy.

            Tieto žiačky nás všetkých a našu školu reprezentovali v rôznych súťažiach, predmetových olympiádach a na mnohých iných akciách. Ďakujeme im za čas a energiu, ktorú vynaložili prevažne mimo vyučovania a vo svojom voľnom čase na prípravu. Naše poďakovanie patrí samozrejme aj učiteľom, pod  vedením ktorých tieto úspechy získali.

            Ceny im odovzdal pán Martin Kostka, ktorý zároveň kolobežku a bicykel do súťaže aj venoval. Ďakujeme mu a veríme, že táto tradícia bude pokračovať aj v ďalšom školskom roku.

          • Milí DEVIATACI!

          • 30. júna 2021 sa vám ukončilo deväťročné základné vzdelávanie. Opúšťate naše  lavice. Každý z vás ide svojou cestou. Čaká vás štúdium v iných školách či príprava na zamestnanie. Boli ste dobrými deviatakmi s ochotou pomáhať učiteľom a išli príkladom mladším žiakom. Lúčime sa teda s vami a v mene všetkých vašich učiteľov vám prajeme veľa šťastia. Dúfame, že na roky strávené v našej škole budete s radosťou a láskou spomínať.