• Vianočná besiedka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka.

            Blížia sa sviatky, na ktoré sa teší azda každý človek na zemi. Škola dýcha neopakovateľnou atmosférou, okná, chodby, učebne sú vyzdobené vianočnými motívmi. Sú to chvíle, keď viac ako inokedy myslíme sa svojich blízkych. Kúzlo Vianoc už spojilo mnohých ľudí. Každý túži stráviť najkrajšie dni v roku so svojimi najbližšími.

            Program, ktorý si pre nás pripravili naši žiaci, aspoň na chvíľu spojili naše srdcia a zjemnili naše vzájomné vzťahy. Pani učiteľky, ktoré program pripravili, našli u našich účinkujúcich žiakoch nadšenie a vôľu spolu robiť náš svet krajším a lepším.

            Ako prvé na pódium vystúpili a zaspievali naše prváčky Martinka Hanuščíková a Viktória Hriňáková, na flaute ich doprevádzala Zuzka Scholtzová. Po nich zatancovali žiaci z 5.A triedy. S betlehemský pásmom sa predstavili chlapci a dievčatá zo 4.A triedy.

            Vianočnú atmosféru naladili aj nemecké a anglické verše, ktoré veľkolepo predniesla Radka Šperková a Katka Palgutová, zazneli nemecké i anglické koledy, na hudobných nástrojoch ich sprevádzali žiačky Katka Fiamčíková a Sára Kačurová.

            Nasledovalo akordeónové sólo Richarda Tomasa. Po nich nás pobavili žiaci so svojou scénkou Popoluška. Aké by boli Vianoce, keby nezaznela pieseň Tri oriešky pre Popolušku, na ktorej hudbu predviedli svoju tanečnú choreografiu žiaci z 8.A a 9.A. A nakoniec zaznela najkrajšia pieseň Vianoc – Tichá  noc v podaní Darinky Polhošovej na husliach a speváčok z 9.A triedy.

            Po vianočnom programe nasledovala tombola zvlášť pre 1. a 2 stupeň. Ceny boli veľmi hodnotné – od školských potrieb, logických  a náučných hier, poukážok do kníhkupectva AlterEgo, Smart Futtbal Robota až po bezdrôtový reproduktor, boby a Smart hodinky pre 1. stupeň a rôzne spoločenské hry, náučné knihy, USB kľúč, bezdrôtové slúchadlá až po hodnotné poukážky v NAY elektrodom, kníhkupectve Panta Rhei a v Sportisime pre 2. stupeň.

            Radosť našich detí z víťazstva v tombole nemala hraníc. Bolo vidieť toľko úsmevu, radosti, spokojnosti a dobrej nálady.  Všetci sme prežili jedno čarovné predvianočné dopoludnie plné radosti, obohatené o krásny umelecký zážitok.

            Poďakovanie patrí pani učiteľkám: Ľ. Lešundákovej, B. Gotzmannovej, D. Praženicovej, N. Labusovej, Z. Ganzarčíkovej a A. Slabej za prípravu a celú organizáciu, ako aj našim účinkujúcim žiakom a všetkým tým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na príprave a organizácii tohto krásneho vianočného programu.

            ĎAKUJEME

          • Radosť byť štedrý

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Radosť byť štedrý.

            O chvíľku tu máme najkrajšie sviatky v roku - Vianoce - čas pokoja, radosti a lásky.

            Tento predvianočný čas pred prázdninami sme si spríjemnili obdarovaním sa navzájom a vianočnou besiedkou, kedy deti priniesli rôzne sladké maškrty a pochúťky. Každý sa pričinil o to byť štedrý a hlavne byť navzájom ku sebe milí a dobrí.
            Takýto štedrý deň sme si urobili v posledný deň pred prázdninami.
            Žiaci 1.A, 1.C, 3.B a 4.B si pripravili pre svojich spolužiakov rôzne darčeky (hračky, sviečky, vianočné dekorácie a pod.), ktoré si vyžrebovali v tzv. vianočnej tombole. Darčeky boli naozaj krásne a každý sa potešil. Nevadilo nám ani chladné zimné počasie, hlavne že nás zahrialo pri srdiečku a mohli sme sa navzájom obdarovať a urobiť si radosť. Pretože dávať, je viac ako prijímať! Veríme, že tak učiníme nielen na Vianoce, ale aj počas celého roka!

            PhDr. Petra Džerengová, Mgr. Michaela Čekovská, Mgr. Beáta Gotzmannová, Mgr. Katarína Svitanová (žiaci z 1.A, 1.C, 3.B, 4.B)

          • Belianske VIANOCE

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Belianske VIANOCE.

            Opäť nadišiel vianočný čas, na ktorý sme už všetci netrpezlivo čakali. Čas, keď  sme si bližší ako inokedy a snažíme sa zabudnúť na problémy a staré spory, úsmev na tvári nám vyčarí i najmenšia maličkosť a máme obrovskú chuť robiť radosť ostatným.

            Kúzlo Vianoc predsa spája ľudí v úprimnom ľudskom porozumení...

            Vianočné vystúpenie na belianskom námestí sa tentokrát konal v nedeľu 18.12.2022. Vianočnú atmosféru nám spríjemnili žiaci všetkých škôl svojím spevom, tancom a básničkami.

            Naši žiaci  1. stupňa si pre nás pripravili koledovanie pri Jezuliatku v jasličkách a žiaci 2. stupňa sa predstavili nacvičeným scénickým tancom na pesničku Tri oriešky pre Popolušku. Veríme, že svojím programom vyčarili úsmev a radosť nejednému návštevníkovi.

            Ďakujeme pani učiteľke Mgr. Ľ. Lešundákovej a  pani učiteľke Mgr. N. Labusovej, ako aj našim žiakom za ich námahu pri nacvičovaní programu a veríme, že sa o rok opäť stretneme na tomto krásnom a milom vianočnom podujatí.

          • Výroba anjelských krídiel pre všetkých našich zamestnancov

          • Každá práca má svoj začiatok a koniec. Najprv prišiel nápad. Navrhli sme si výrobok. Pripravili materiál a začali s modelovaním plastelíny. Vhodne upravené  formy už čakali na svoju výplň. Správne pripravená sádra a samotné odlievanie  naberalo na  vážnosti. Prekvapenie prišlo na druhý deň po vytvrdnutí. Až teraz prišla jemná práca - orezávanie, brúsenie, retušovanie, natieranie. Veru našlo sa aj zlomené či pokazené dielo.  Naučili sme sa rôzne zručnosti v manuálnej práci.  Ktovie, možno z nás budú aj sochári, či reštaurátori. Výsledok nás potešil. Veríme, že aj všetkých našich zamestnacov, tento milý darček patril im, za ich obetavú prácu.

            PaedDr. Marta Vlachová

          • Projekt LIFE IP – Zlepšenie kvality ovzdušia

          • Vieme, čo dýchame?

            Znečistenie ovzdušia je hlavnou environmentálnou hrozbou pre verejné zdravie v Európe, vrátane Slovenska. Vedecké dôkazy potvrdzujú, že deti sú obzvlášť ohrozenou skupinou obyvateľstva vplyvom znečisteného ovzdušia. Existuje výrazné riziko, že sa u dieťaťa rozvinie astma, sprevádzaná častými astmatickými záchvatmi, najmä ak žije v blízkosti rušnej cesty či križovatky. Znečistenie ovzdušia môže tiež ovplyvniť vývoj srdca, mozgu a nervového systému dieťaťa, a to dokonca ešte pred jeho narodením. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uvádza, že žiadnu úroveň znečistenia ovzdušia nemožno považovať za bezpečnú.

            Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme sa zapojili do tejto výzvy, a boli sme úspešní. Patríme medzi 6 vybraných škôl z Prešovského kraja.

            Projekt LIFE IP – Zlepšenie kvality ovzdušia vyhlásilo výzvu pre základné školy a osemročné gymnáziá na Slovensku na meranie koncentrácií oxidov dusíka NO2, ktoré pochádzajú primárne z dopravy. Meranie bude prebiehať na dvoch miestach pri škole počas 4 týždňov prostredníctvom pasívnych vzorkovačov, umiestnených podľa inštrukcií.

            Aktivita je určená pre žiakov II. stupňa ZŠ a 1. – 4. ročníka osemročných gymnázií. Žiaci budú pracovať s mapou a spolu s manažérmi kvality ovzdušia (MKO) identifikujú miesta v blízkosti školy, kde môže byť ovzdušie vplyvom dopravy znečistené viac a kde menej. Žiaci budú za pomoci pedagógov a MKO následne inštalovať pasívne vzorkovače (trubičky). Pravidelne ich budú kontrolovať, či nedošlo k ich poškodeniu alebo odcudzeniu. Vybrané triedy budú sledovať vývoj počasia a jeho prípadné výkyvy a zmeny si budú značiť do pracovných hárkov. Okrem toho môžu žiaci spolu s učiteľmi zistiť, či sa v blízkosti ich školy (v meste/obci) nachádza aj monitorovacia stanica kvality ovzdušia (na webe dnesdycham.sk) a priebežne sledovať aj vývoj kvality ovzdušia. Prípadne je k dispozícii mobilná aplikácia (Dnes Dýcham), kde je možné sledovať stav ovzdušia priamo z mobilu.

            Po ukončení merania si MKO prídu trubičky do škôl vyzbierať a následne ich zašlú na laboratórnu analýzu do odborného laboratória v Holandsku. Výsledky merania budú školám oznámené prostredníctvom manažérov kvality ovzdušia v dohodnutom termíne. Následne budú žiaci za asistencie MKO prezentovať výsledky meraní pre svojich spolužiakov a vedenie školy a potom aj na pôde vyššieho územného celku za prítomnosti jeho vedenia, zástupcov samospráv a poslancov.

            Tieto merania pomôžu:

            • zlepšiť prácu v kolektíve žiakov, získať nové poznatky o životnom prostredí;
            • zlepšiť informovanosť o znečistení ovzdušia v okolí vašej školy, viac si všímať svoje okolie;
            • vnímať kvalitu ovzdušia a to ako na ňu vplývame aj my sami;
            • poukázať na prepojenia zvýšeného výskytu oxidov dusíka NOx s frekventovanými cestami pri škole, s fenoménom „rodičovské taxi“, so státím automobilu na voľnobeh a podobne;
            • podporiť zavedenie opatrení zameraných na obmedzovanie individuálnej automobilovej dopravy v okolí škôl a školských zariadení;
            • prezentovať výsledky pred školou a pred zástupcami svojho mesta, obce a kraja.

            Urobme všetko pre lepší vzduch, ktorý dýchame my a najmä naše deti!

            Dostupné na: https://dnesdycham.populair.sk/vyzva-pre-skoly

             

             

          • Vianočné kreatívne dielne

          • Prijali sme pozvanie lektoriek Kaštieľa v Strážkach a dňa 14.12.2022 sme sa zúčastnili vianočných kreatívnych dielní. Čas adventu je prípravou na najkrajšie sviatky roku. Počas adventu sa ľudia zvyčajne postili. Platil zákaz tanečných zábav a svadieb. Mládež sa však potrebovala stretávať a využívala na to dni na Katarínu, Ondreja, Barboru a Luciu. Na začiatku adventu sa v rodinách piekli perníčky a medovníčky, práve preto, aby do Vianoc zmäkli a používali sa aj na výzdobu vianočného stromčeka. My sme si však nevyrobili medovníčky, ale vianočné ozdôbky z dreva a vločky z povrázku a kartónu. Strávili sme tak príjemné predpoludnie v Strážkach a neodradilo nás ani mrazivé počasie. 

            Tr. učiteľka II.A triedy Katarína Čížiková

             

          • Ďakujeme za pozvanie do Centra pre deti a rodiny v Spišskej Belej

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Centrum pre deti a rodiny.

            Ako každý, aj tento rok sme boli pozvaní do Centra pre deti a rodiny ako poďakovanie za vzájomnú spoluprácu na predvianočné posedenie k našim žiakom, ktorí nám pripravili krásny program, pani vychovávateľky nás ponúkli chutnými dobrôtkami a spoločne sme zažili krásne a príjemné popoludnie. Domov sme odchádzali nabití pozitívnou energiou a s dobrým pocitom, že pomáhať deťom pri výchove a vzdelávaní má svoj zmysel. Ďakujeme teda vedeniu Centra pre deti a rodiny za pozvanie a veríme, že naša spolupráca bude i naďalej pokračovať.

          • Školské kolo geografickej olympiády

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo geografickej olympiády.

            Aj tento rok sa naši žiaci zapojili do geografickej olympiády. Školské kolo sa uskutočnilo 23. novembra 2022. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. V kategórii F žiaci šiesteho a siedmeho ročníka riešili úlohy zamerané na základnú charakteristiku atmosféry a vegetačného pásma saván.

            V kategórii E sa žiaci ôsmeho ročníka popasovali s úlohami zameranými na vodstvo Európy a základnú charakteristiku stepí.

            V školskom kole súťažilo spolu 15 žiakov. Žiaci sa preukázali výbornými vedomosťami, pretože všetci sa stali úspešnými riešiteľmi.

            V kategórii F sa víťazom stal Dávid Kovalčík (VI.B), na druhom mieste skončil Róbert Kučera (VI.B) a na treťom Timotej Varhol (VI.B).

            V kategórii E zvíťazil Adam Grivalský (VIII.B), na druhom mieste sa umiestnila Barbora Olekšáková (VIII.A), na treťom Zoran Grivalský (VIII.A).

            Títo šiesti žiaci zároveň postupujú do okresného kola. Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom držíme palce v ďalšom kole!

          • Naši žiaci sa počas hodín telesnej výchovy korčuľujú na "ŽINGORKE"

          • Telesná výchova na základnej škole nemusí byť vždy len o trávení času v telocvični. Ak je vonku priaznivé počasie, deti môžu športovať na čerstvom vzduchu. A to nielen v letných ale aj v zimných mesiacoch. 

            Korčuľovanie je všestranným športom, ktorý vyžaduje koordináciu, silu, obratnosť, flexibilitu, vytrvalosť, ale aj zmysel pre hudbu a tanec. Ovzdušie na našej ľadovej ploche je bezprašné, preto je vhodné aj pre alergikov, či astmatikov. Pohybom v chladnom prostredí sa dieťa otužuje a zvyšuje kapacitu pľúc. Práve pre tieto vlastnosti je jedným z najvhodnejších druhov telesných cvičení pre deti.

            Pravidelný pohyb v chladnom a vlhkom prostredí: otužuje a podporuje imunitný systém, vhodne stimuluje dýchací aparát, a preto uľahčuje dýchanie, priaznivo pôsobí pri dýchacích problémoch a alergiách

            Korčuľovanie na ľade tiež podporuje správne držanie tela, koordináciu, rozvoj sily a pohyblivosť. Ide o systém rovnovážnych cvičení, ktoré pozitívne ovplyvňujú svalové disbalancie a vestibulárny aparát.

            Korčuľovanie je nielen základom pre dva najpopulárnejšie zimné športy - hokej a krasokorčuľovanie, ale aj jednou zo základných lokomócií, ktoré by deti mali zvládnuť v rannom detstve.

            A preto využívame v rámci telesnej výchovy ľadovú plochu neďaleko našej školy (na "ŽINGORKE"), kde učíme žiakov správnu techniku korčuľovania: korčuľovania vpred – na dvoch nohách, na jednej nohe, prekladanie, korčuľovania vzad – na dvoch nohách, na jednej nohe, prekladanie, brzdenie vpred a vzad, obraty, rôzne hry a súťaže. Naším cieľom je, aby sa žiaci začiatočníci naučili korčuľovať a žiaci, ktorí už ovládajú techniku korčuľovania, aby sa zdokonalili. Takmer všetci  žiaci  majú radosť z pohybu, na tvárach im žiari dobrá nálada. Ich úsmevy hovoria za všetko.

            Touto cestou sa chceme poďakovať zriaďovateľovi mesta Spišská Belá za sprístupnenie ľadovej plochy počas celého vyučovania a všetkým zamestnancom, ktorí sa podieľajú na organizácii a úprave ľadovej plochy. ĎAKUJEME.

          • Šaliansky Maťko

          • Bola raz jedna malebná krajina - Slovensko sa volala. V nej malé mestečko Šaľa. A tá Šaľa Šalianskeho Maťka Jozefa Cígera Hronského mala.

            Šaliansky Maťko je veľkým prínosom pre deti pri poznávaní národnej histórie a kultúry, ako aj pri rozvoji ich estetického vkusu a schopnosti umeleckej komunikácie.

            I starší žiaci sa dňa 7.12.2022 statočne popasovali s umeleckým prednesom slovenských  povestí od ľubovoľného autora.  Konkurencia bola veľká a recitátorské výkony vyrovnané. Súťažiaci si vypočuli prednesy svojich rovesníkov a netrpezlivo čakali na verdikt poroty. 

            A tu sú víťazi:

            4. a 5. ročník: 

            1. miesto: Johanka Tomasová (IV.A)

            2. miesto: Katka Fiamčíková (V.B)

            3. miesto: Dominika Novajovská (IV.A)

            5. a 6. ročník:

            1. miesto: Dávid Kovalčík (VI. B)

            2. miesto: Ela Klimeková (VI. A)

            3. miesto: Sofia Chovaňáková (VI. B)

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme im mnoho šťastia v reprezentovaní školy v Kežmarku.

          • MISS BÁBIKA

          • Mesto Spišská Belá v spolupráci s Centrom voľného času vyhlásilo súťaž „MISS BÁBIKA“. Účelom súťaže je udržiavanie ľudových tradícií a podporovanie mladých talentov. Preto sa aj v našej škole dňa 6.12.2022 konalo školské kolo tejto súťaže. Dievčatá sa predviedli v spievaní uspávanky a ľudovej piesne.

            Umiestnenie:

            2. kategória (žiačky 1. ročníka)

            1. miesto – Simonka Suchanovská, I.B trieda

            2. miesto – Jasminka Krempaská, I.B trieda

            3. miesto – Karinka Pirožeková, I.B trieda

             

            3. kategória (žiačky 2. ročníka)

            1. miesto – Terezka Bočkajová, II.B trieda

            2. miesto – Natálka McArthur, II.A trieda

            3. miesto – Natálka Žigová, II.B trieda

             

            Víťazkám srdečne blahoželáme! 

          • Šaliansky Maťko

          • Tento chlapec, to som ja, Šaliansky Maťko,
            Maťko preto, že ma tak volajú, a šaliansky preto,
            že som sa narodil v Šali.

            Ani jeden školský rok sa nezaobišiel bez toho, aby sa žiaci našej školy nezapojili do súťaže v prednese slovenskej povesti pod názvom Šaliansky Maťko.

            Stalo sa tak aj v tomto školskom roku dňa 8. decembra. Povesť si vybrali, naučili, vycibrili a predniesli žiaci 2. a 3. ročníka. Deň predtým súťažili aj starší žiaci, a to žiaci 4. a 5. ročníka.

            Výsledky ich usilovnosti a snaženia predkladáme:

            I. kategória 2. a 3. ročník

            1. miesto Lukáš Klimek (III.A)  – postup do obvodného kola

            2. miesto Natália McArthur (II.A)

            3. miesto Dorothea Dragošeková (III.A)

            II. kategória 4. a 5. ročník

            1. miesto Johanka Tomasová (IV.A) - postup do obvodného kola

            2. miesto Katka Fiamčíková (V.B)

            3. miesto Dominika Novajovská (IV.A)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za ich snahu, víťazom srdečne blahoželáme, Johanke Tomasovej a Lukášovi Kimekovi prajeme veľa šťastia v Kežmarku.

          • Pytagoriáda

          • Cieľom matematickej súťaže PYTAGORIÁDA je podchytiť záujem o matematiku ako vyučovací predmet,  podporovať vyhľadávanie a rast talentov s nadpriemerným exaktným myslením a popularizovať matematiku. Dňa 7.12.2022 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Pytagoriády, ktorej sa zúčastnilo 17 žiakov 3. ročníka a 8 žiakov 4. ročníka. Súťaž prebiehala online formou a jej výsledky sa dozvieme už čoskoro. Zajtra budú súťažiť starší žiaci, tak im držíme palce!

             

          • Bábkové divadielko pre našich prvákov

          • Vždy sa tešíme na príchod najkrajších sviatkov roka. Berieme ich ako nádherný čas porozumenia a lásky k blížnemu. V tom dlhom rade dní celého roka je to jediný čas, keď ľudia zvyčajne majú k sebe bližšie. Ako každý rok, aj tento k nám do školy zavítal Mikuláš. Žiaci 4.A triedy si pripravili pre svojich mladších kamarátov bábkové divadielko a prišli ich pozdraviť na Mikuláša krásnou rozprávkou O medovníkovom domčeku.

            Mgr. Ľudmila Lešundáková

                                                                           

          • „Mikuláš obdaroval nielen deti našej školy, ale zavítal aj medzi našich škôlkarov“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš .

            Celý kraj sťa striebro svieti.

            Príď, Mikuláš, prosia deti.

            Chytro sadaj na sane, v školičke ťa čakáme.

            Ponáhľaj sa medzi nás.

            Každý rok je v našej škole tradíciou na sviatok svätého Mikuláša, že sa deviataci podieľajú na vytvorení radostnej mikulášskej atmosféry. Ani dnes, 6. decembra, tomu nebolo inak. Našu školu navštívil Mikuláš, ktorý postupne navštevoval   triedy 1. stupňa, aby obdaroval každého žiaka. Spolu s anjelmi a čertíkmi našich žiakov trošku preverili, či sa učia a poslúchajú. Žiaci  privítali Mikuláša peknou básničkou, pesničkou alebo modlitbičkou. Ani žiaci na 2. stupni to dnes nemali ľahké, museli Mikulášovi tiež dokázať, že si darček zaslúžia.

            Po obdarovaní žiakov našej školy sa Mikuláš spolu s anjelmi a čertíkmi presunul do materskej škôlky, kde ich už čakali nedočkaví škôlkari. Deti pozorne počúvali rozprávanie Mikuláša o jeho dlhej ceste – ceste s darčekmi. Ak si ich chceli zaslúžiť, zaspievali Mikulášovi piesne, zarecitovali básne. A naozaj – každé dieťa bolo odmenené krásnym darčekom. Deti odchádzali s balíčkami, no hlavne s rozžiarenými očami a srdiečkami naplnenými šťastím zo stretnutia s túžobne očakávaným Mikulášom.

            Veľká radosť zavládla v detských dušiach, budú to pre mnohé deti nezabudnuteľné zážitky. Mikuláš však nezabudol ani na učiteľov, asistentky, vychovávateľky, uja školníka, tety upratovačky, tety kuchárky a aj na naše ekonómky. Bolo to veľmi milé stretnutie a všetci dúfame a veríme, že sa bude opakovať aj o rok. Ďakujeme Mikuláš!

            Veru, už sa nám to tu začína „zvianočnievať“. A práve teraz je ten najlepší čas zamyslieť sa nad zmyslom týchto tradícií, aby sa z nich nevytratilo čaro a láska... Deň sv. Mikuláša vniesol medzi školské lavice prvý silnejší vánok sviatočnej adventnej nálady, ktorá na našej škole panuje už od začiatku adventu a vyvrcholí vianočnými sviatkami. Ďakujeme Mikuláš, že si strávil s nami tento predvianočný čas.

            Milí naši žiaci, rodičia a učitelia, želáme Vám, aby sa Vám v tomto predvianočnom zhone podarilo trošku spomaliť, myslieť viac jeden na druhého a spomenúť si na tých, ktorí potrebujú naše milé slovo, či chvíľku pozornosti. Užite si tieto vzácne chvíle v pokoji a s úsmevom na perách...

             

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok/Giving Tuesday

          • Poďakovanie

            Srdečne by sme sa chceli poďakovať rodičom a deťom, ktorí sa nezištne  zapojili do zbierky pre domovy dôchodcov,  do akcie s názvom „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“.
            Je neuveriteľné, že v priebehu tak krátkeho času sme  dokázali vyzbierať obrovské množstvo krabíc plných „lásky“.
            Boli sme všetci veľmi milo prekvapení empatiou Vašich detí a samozrejme aj Vás, rodičov, ktorí ste v týchto neľahkých časoch nezabudli na tých najzraniteľnejších – našich starkých. Dúfame, že láska a porozumenie, ktoré naše deti prejavili teraz, ich budú sprevádzať aj naďalej. ĎAKUJEME.

            Radi by sme sa poďakovali aj všetkým našim učiteľom, pani vychovávateľkám/asistentkám a nepedagogickým zamestnancom, ktorí sa pre zmenu zapojili do akcie Giving Tuesday. Giving Tuesday sa koná každoročne v utorok po Dni vďakyvzdania v USA. Je odpoveďou na nákupný ošiaľ počas Black Friday a Cyber Monday, známych už aj na Slovensku.  

            Giving Tuesday je dňom, kedy sa šíri dobro a nezištné dávanie. Komukoľvek, kdekoľvek a akokoľvek. 

            Dúfame, že sme našou zbierkou trvanlivých potravín pomohli  rodinám v našom meste v tejto neľahkej dobe.

            Vedenie školy