• Všetkovedko

          • VŠETKOVEDKO je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov 2. – 5. ročníka základných škôl.

            „Veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími“

            Cieľom súťaže je:

            • dopriať deťom radosť z hry, súťaženia a úspechu,
            • umožniť im predviesť, čo všetko vedia,
            • dať im možnosť skúsiť, ako si poradia v neznámej a záťažovej situácii,
            • overiť, ako sa dokážu v správnej chvíli sústrediť a podať čo najlepší výkon.

            VŠETKOVEDKO obsahuje otázky zo všetkých oblastí, s ktorými sa žiaci doteraz stretli – vlastiveda, prírodoveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, informatická, dopravná, hudobná a výtvarná výchova.

            Tento školský rok nás v súťaži reprezentovalo 24 žiakov. Z celého Slovenska sa do súboja o titul VŠETKOVEDKO zapojilo rekordných 22 000 žiakov. Zuzka Halčinová (IV.A trieda) a Filip Olekšák (III.A trieda) získali titul Všetkovedko, ostatní žiaci si odnášajú titul Všetkovedkov učeň. Filip Olekšák z III.A triedy získal titul Všetkovedko školy. 

             

            Všetkým srdečne blahoželáme!

          • Výtvarná výchova v II.A

          • Aj keď sme iba žiaci druhého ročníka pozrite sa aké zaujímavé veci sa nám na hodine výtvarnej výchovy podarilo vyrobiť. Potrebovali sme k tomu iba špagát, fľašu, lepidlo a veľa, veľa trpezlivosti. 

             

            Pani učiteľka Beáta Gotzmanová

          • MISS BÁBIKA

          • Školské kolo súťaže Miss bábika

            Pani učiteľky 1. a 2. ročníka ZŠ M. R. Štefánika pripravili pre žiačky súťaž Miss bábika. Dievčatá bábikám zaspievali uspávanky a ukázali svoj talent aj pri spievaní ľudových piesní. 

            Víťazkou 1. ročníka v školskom kole súťaže Miss bábika sa stala Dominika Novajovská z 1.A triedy. Na druhom mieste sa umiestnila Nina Andrášová z 1.A triedy. Cenu za tretie miesto získala Timea Suchanovská z 1.B triedy.

            Víťazkou 2. ročníka v školskom kole sa stala Zuzana Scholtzová z 2.A triedy. Na druhom mieste sa umiestnila Miriam Ziburová z 2.B triedy. Tretie miesto obsadila  Karmen Hutníková z 2.A triedy.

            Všetkým oceneným srdečne blahoželáme.

                                                                                                         

            Pani učiteľka Ľudmila Lešundáková

             

          • PODPORME ihrisko ŽIHADIELKO

          • Naše mesto sa rozhodlo využiť poslednú možnosť získať detské ihrisko Žihadielko 2020.

            Desať posledných ihrísk - Žihadielko vyhrá 10 lokalít s najvyšším počtom hlasov.

            Preto prosíme všetkých žiakov ako aj rodičov, starých rodičov, príbuzných, známych o denné hlasovanie, pretože zo štatistík z predchádzajúcich ročníkov vyplýva, že o výhre nerozhoduje veľkosť mesta, ale odhodlanosť jeho obyvateľov a ich ochota zapáliť sa pre dobrú vec a zapojiť sa do hlasovania.

            Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín zahlasovať za vybranú lokalitu. Ďalší bonusový hlas (druhý) navyše je možné každý deň získať za zvládnutie jednoduchej online hry. 

            Hlasovanie bude prebiehať do 29. februára 2020. 

            ĎAKUJEME!!!

          • Podporme aj Pôjd vo Face clube

          • Aj Ty môžeš pomôcť vybudovať v našom meste Pôjd - miesto, kde môžu aj Tvoje myšlienky rásť. Pošli SMS v tvare HLAS(medzera)35 na telefónne číslo 0902 020 292sms je bezplatná.

            Občianske združenie Expression o.z. sa už dlhodobo venuje prevádzkovaniu Face clubu v Spišskej Belej. Spolu s mestom tak vytvára priestor pre deti a mládež, na ich rozvoj, inšpiráciu či zábavu. Momentálne sa snažia dať do prevádzky tiež priestory nad Face clubom - Pôjd.

            Aktivity na Pôjde sa budú niesť v troch líniách: EDU - Pôjd zamerané na neformálne a zážitkové vzdelávanie mladých ľudí. IN - Pôjd aktivity zamerané na inšpiratívne a inovatívne aktivity v oblasti spoločenskej zodpovednosti, zero waste, zdravého životného štýlu, inšpirácií vo výchove a vzdelávaní. Inšpiratívna konferencia Mladí Mladým s hosťami, ktorých cieľom je povzbudiť a inšpirovať mladých k aktívnemu životu s hodnotami. SPOLU - Pôjd priestor na coworking a vzájomnú spoluprácu organizácií v meste a jeho okolí.

            Viac o projekte sa dozviete na tejto stránke https://www.mamnatogrant.sk/projekty/detail/35/pojd.

            Prosím oslovte aj svojich známych, či rodinných príslušníkov. ĎAKUJEME!!!

          • OZNAM

          • Z dôvodu prerušenia elektrickej energie, bude zajtra 22.1.2020 skrátené vyučovanie - do 11:30. Nebude sa vydávať strava a z tohto dôvodu je potrebné zabezpečiť deťom stravu do školského klubu, ktorý bude fungovať ako obyčajne. Žiaci sú z obedov automaticky odhlásení. 

          • Divadelné predstavenie O Smutnej jedličke

          • Vianoce sú časom rodinnej pohody, pokoja a lásky. Sú plné duchovna, čara, svetielok  a vyzdobených príbytkov. Vôňu Vianoc umocňuje pečenie  koláčikov, vetvičky ihličnanov, či živého ozdobeného stromčeka, ktorý rozžiari každé detské srdiečko. Vianočný stromček, ako symbol Vianoc, sa stal hlavnou témou divadelného predstavenia o Smutnej jedličke, ktoré  pod vedením p. učiteľky Moniky Andrášovej pripravili žiaci z II.B triedy pre žiakov prvého stupňa, ako aj pre svojich rodičov a starých rodičov.

            Divadelnú scénku deti nacvičovali od októbra na divadelnom krúžku. Svoje prvé divadelné úlohy si zahrali v príbehu o jedličke, ktorá smúti, pretože sa na ňu zabudlo a nik ju počas krásneho vianočného času neozdobil. Utrápenú jedličku našli horári, ako aj zvieratká, ktoré jedličku nakoniec krásnymi vianočnými ozdôbkami vyzdobili, jedličke zaspievali koledu a vrátili jej stratenú radosť, ktorú mohla rozdávať ďalej pre všetky deti. Veď na Vianoce nik nemá ostať sám!

            Vianočnú jedličku bravúrne zahrala Adéla Habiňáková a horárov Samuel Gumulák, Jakub Šoltés a Oliver Jurek. Pochvala patrí aj ďalším účinkujúcim Juliane Paľonderovej ako žabke, Miške Justovej ako medvedíkovi, Mariánovi Zakopjanovi, Matejovi Knapíkovi ako zajačikom, Stanislave Peštovej, Daniele Polákovej ako líškam, Liane Makulovej ako myške, Miriam Zibrovej ako dievčatku tešiacemu sa z krásne vyzdobenej jedličky.