• MAKSÍK

          • Maksík je korešpondenčná matematická súťaž pre bystré hlavy. V školskom roku 2021/2022 pracovali na matematických úlohách v piatich kolách 8 druháci, 5 tretiaci a 4 štvrtáci. Najúspešnejší žiaci v tejto súťaži boli: Ján Galschneider z 2.A., Maroš Richter z 2.A, Samuel Madeja z 3.A, Lujza Majerova z 2.B, Michal Žemba z 2.B a Nela Krempaská tiež z 2.B. Srdečne im všetkým blahoželáme a v ďalšom školskom roku prajeme veľa úspechov!

          • Veľký úspech v umeleckom prednese nemeckej poézie a prózy

          • Karpatskonemecký spolok na Slovensku každoročne usporadúva súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku s cieľom viesť žiakov k hlbšiemu spoznávaniu literatúry v nemeckom jazyku a prostredníctvom umeleckého prednesu tak sprostredkovať literárne hodnoty nemeckej literatúry. 

            Zvládnutie tejto neľahkej úlohy si vyžaduje nielen veľkú dávku talentu, ale aj použitie správnej techniky a veľmi dobrú výslovnosť. Svoje recitatorske schopnosti si žiaci základných škôl z okresu Kežmarok porovnali dňa 14. 06. 2022 v ZŠ Grundschule, Hradné námestie v Kežmarku. 

            Našu školu reprezentovala žiačka:

            Radoslava Šperková (7.B)

            súťažiaca v kategórií 5. - 7. ročník ZŠ, ktorá sa so svojím nádherným umeleckým prednesom prebojovala 

            na 1.  miesto a postúpila tak do vyššieho kola súťaže.

            Radke srdečne blahoželáme a držíme palce v regionálnom kole. 

            Mgr. Diana Praženicová

          • SLNIEČKO PRE UKRAJINSKÉ DETI

          • Žiaci 3. A, 3. B a 4. A sa zapojili do výtvarnej súťaže “SLNIEČKO PRE UKRAJINSKÉ DETI“. Slniečka, ktoré deti vytvorili budú súčasťou výtvarnej výstavy v ZŠ Žakovce.

            CIEĽ VÝTVARNEJ VÝSTAVY: Podnietiť a rozvíjať výtvarnú tvorivosť žiakov. Dať žiakom priestor pre ich seba-vyjadrenie pomocou papiera, farieb štetca, pasteliek ..... vyjadriť to, čo je najhlbšie v jasných detských očiach a v čistej detskej duši v boji proti vojne na Ukrajine. Slniečko svieti pre všetky detí rovnako na celom svete.

            Mgr. Ľ. Lešundáková

          • Exkurzia do Steelparku vedy a poznania v Košiciach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia do Steelparku vedy a poznania v Košiciach.

            Dňa 6. júna žiaci 7.A a 8.A triedy navštívili vedecko-technické centrum, v ktorom sa učenie spája so zábavou. Na každom poschodí Steelparku si prezreli zaujímavé expozície. Interaktívna výstava žiakom ponúkla aktívne hranie s vyše 50 exponátmi z oblasti optiky, geológie, fyziky, chémie, strojárstva a ďalších. Overili si možnosti magnetickej sily, dozvedeli sa, z čoho je vyrobená oceľ, vyskúšali si lezenie po magnetickej plošine, riešili hlavolamy.

            Z ponuky výukových laboratórnych programov sme si vybrali Tajomstvo vody, aktivitu zameranú na ekológiu. Riešili sme úlohy týkajúce sa kolobehu vody v prírode, recyklácie, šetrenia a čistenia vody v prírode ale aj v domácnosti.

            Žiaci tak získali jedinečnú možnosť overiť si množstvo poznatkov z fyziky, chémie aj biológie.

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže

          • Pri príležitosti 750. výročia udelenia mestských práv mestu Spišská Belá bola vyhodnotená výtvarná súťaž, do ktorej sa zapojila aj naša škola.

            Súťažná komisia vybrala víťazné diela. Z našej školy vyhrali 2 žiačky. Žiačka Miriam Ziburová zo 4. B triedy získala druhé miesto a  Rebeka Grivalská  zo 4. A triedy obsadila tretie miesto. Dňa 3.6.2022 si žiačky prevzali ceny na Dňoch mesta Spišská Belá. Získali hodnotné vecné ceny. Srdečne im blahoželáme!

             

            Mgr. Beáta Gotzmannová a Mgr. Monika Andrášová 

          • Beseda so spisovateľkou Ivanou Havranovou

          • V jednom byte s predzáhradkou bývala Janka s bratom Alexom, s mamičkou aj babičkou a ešte... s mravcami. Takými, čo sa občas nasťahujú do kredenca a prezimujú v teple. O knihe Janka, Alex a mravec z kredenca, ale aj o ďalších knihách z tvorby spisovateľky IVANY HAVRANOVEJ bola beseda so žiakmi štvrtého ročníka. Uskutočnila sa pod záštitou Mestskej knižnice a deti sa nielen veľa pýtali, ale sa aj veľa dozvedeli. Okrem toho, čo zažil mravec počas roka sa dozvedeli aj počet krajín, ktoré autorka precestovala a porozprávali sa o jej doterajších zážitkoch a skúsenostiach. Za podnetnú besedu jej veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Vyhodnotenie súťaže Matematický klokan

          • Matematický klokan je medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Jej cieľom je propagovať a popularizovať matematiku medzi všetkými žiakmi, nielen medzi talentami. Aj naši žiaci sa do súťaže zapojili a porovnali si sily s ostatnými žiakmi. Tento rok ich súťažilo až 65! Každý zapojený žiak získal diplom a malú drobnosť. Šampiónom školy sa stal žiak 2. ročníka - Alex Koč

            Všetkým zapojeným žiakom srdečne gratulujeme!

            Administrátor súťaže Katarína Čížiková

          • Veľký úspech v krajskej literárno-výtvarnej súťaži Moje nie zlu Komiks 2022

          • Žiaci našej školy sa zapojili do 18. ročníka krajskej literárno-výtvarnej súťaže v tvorbe komiksových príbehov MOJE NIE ZLU Komiks 2022, ktorá je určená autorom zaoberajúcim sa tvorbou komiksových príbehov.

            Súťaž je vo  svojom 18. ročníku tematicky zameraná na zdravý životný štýl  a výchovu  predchádzania patologických kriminálnych javov detí základných škôl.

            Z prác našich žiakov porota ocenila a na slávnostné vyhodnotenie dňa 2. júna 2022 v priestoroch DJZ v Prešove pozvala Elizabeth Simonisovú, žiačku 4. ročníka, ktorá za svoj komiks získala ocenenie Prešovského samosprávneho kraja.

            Elizabeth blahoželáme a prajeme jej ďalšie úspechy v podobných súťažiach.

            Triedna učiteľka Mgr. Beáta Gotzmannová

             

          • Deň detí so záchrannými zložkami

          • 1. jún je deň, na ktorý všetky deti netrpezlivo čakajú a sú zvedavé, čo im prinesie. Prácu polície a policajných psovodov mali naši žiaci možnosť vidieť dňa 3.6.2022 na hokejbalovom štadióne. Pracovníci Policajného zboru žiakom s ochotou ukázali množstvo policajnej techniky. Veď policajnú vestu či policajnú sirénu si len tak ľahko v bežnom živote nik z nás neodskúša. S napätím sme sledovali zásah vycvičených policajných psov pod vedením skúsených kynológov. Počasie nám prialo a  deti si odniesli z tohto dňa nielen sladkosti, ale i krásne zážitky. 

            Ďakujeme rodičom našich detí za prípravu už tradičných párkov a príslušníkom Policajného zboru za vydarenú akciu.